Lietuviai suprojektavo ir pagamino naują saulės energijos sistemą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-10-25 13:13
Is fotkes pagalvojau WOW virs garazo PV paneles galbut netgi elektromobilio krovimui, bet deja tokia sistema sildyti vandeniui neefektyvi jei lyginsim investuotu pinigu ir gautos energijos santyki. Efektyvu, pigu ir praktiska yra va kas https://www.google.lt/search?q=beslegia ... QJfO_-NzL0 kaina ju be montavimo 900-1500lt, veikia visus metus, nes vakuuminiai vamzdeliai.
LAZAS 2014-10-25 17:03
Pigiau - Taip. Patogiau ne. Su įprastinais saulės koletoriais yra aibės kelbumų. Jie žiemą gali užšalti, variniai vamzdeliai sutrukinėti. Vakuminiais vamdzžiai nėra tiek atsparūs mechaniniam poveikiui kiek fotogalvanianiai elementai. Jų vasara negali palikti likimo valiai, jeigu kur nors isvykti (Perkais nes nėra naudojamas pasildomas vanduo). Turi terliotis su vandens pajungimu, Įvadais ir t.t. (Su vienu DC laidu viskas daug paprasčiau). Peteklinės šilumo nėra kur dėti, o čia nors ši sistema tokios funckijos neturi, bet perteklinę el. energiją galima parduoti į tinklus. PLUG'n'PLAY nes fotogalvaniai elementai veikia >20 metų (Po 20 metų jie paprasčiausiai paranda 60% naudingumo). Turintiems elektrinius boilerius, tai lyg ir pats geriausias KISS principu paremtas produktas.
bahuriux 2014-10-25 23:04
Ne, vasara nuo perkaitimo juos saugo tiesiog verdantis boileryje vanduo, kuris yra vis papildomas per pludini mechanizma is vandentiekio. As galiu suprojektuoti dar efektyvesne sistema, su tom PV panelem, per inverteri pajungus silumos siurbli, bet kam to reikia, tai neatsiperka. Nezinau ar jau prieme ta istatyma, kad is visu vartotoju supirks betkokiu budu pagaminta elekra, jei yra perteklius, o kai reikes bus galima pasiimti is tinklo, tik negausit pelno jei balansas bus pliusinis. Sitas butu zymiai geriau, ne tik siltas vanduo virtualiai uz dyka, bet ir visa jusu suvartota energija, sildymui ir elektros.