Ką išmano ir ko neišmano "žaliąją rodyklę" Šiauliuose pakeitęs "išmanusis šviesoforas"? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2014-11-04 15:47
Apie ką ir kalbėjau vienoje iš temų apie žalias rodykles.
dalius.santockis.5 2014-11-04 18:10
Nesuprantu, kaip galima rašyti tokias nęsamones. Tai jeigu yra šviesoforas į dešinę, tai žinoma, kad kažkuriuo momentu degs raudonas ir kažkam teks sustoti. Bet jeigu užsidegus žaliam signalui, visi pravažiuoja, kokios problemos? Be to, užsidegus žaliai rodyklei, sukti VISIŠKAI saugu. Kai sukant per lentelę reikia praleisti pėsčiuosius ir transporto priemones. O kad filmuota ne piko metu, nereiškia, kad piko metu nevyksta konfliktinės situacijos.
FtBall 2014-11-05 09:22
Taip ir nesupratau, ką turėjo minty su šiuo video. Ale blogai, nes kartais tenka palaukt? Ir kur jo išmanumas, jei nemato, jog yra pėsčiųjų, ir kad juos reiktų praleist?
Simplicity 2014-11-05 12:59
Nedejuokit nežinodami visų aplinkybių. Reikėjo operatoriui pafilmuot tą sankryžą piko metu. Iki Išradėjų gatvės rekonstrukcijos (sujungimo su pietine miesto dalimi) buvo tik vienas didelis automobilių srautas Pramonės gatve. Po rekonstrukcijos, šioje sankryžoje atsirado antras automobilių srautas, pradėjo formuotis kamščiai ir pasipylė avarijos (nes visi nori spėti pasukti/prašokti). Šiauliečiai jau seniai ragino miesto valdžią ką nors daryti su šita sankryža, bet ta pastoviai skundėsi, kad nėra pinigų. Panašu, kad šiaip ne taip sukrapštė pinigų vienam šviesoforui, nusuko žalias lenteles ir pakoregavo judėjimą sankryža. Kaip jau rašiau po kitu panašiu straipsniu, protingiausia būtų išimti pėsčiųjų šviesoforus iš bendro signalų ciklo ir sudėti mygtukus. Kol niekas nepaspaudė mygtuko, tol pėstiesiems visada raudonas, vairuotojams nereikia stovėti prie tuščių perėjų. Tik bėda, kad mūsų savivaldybėms mygtukai su LED pašvietimu yra per brangūs (o ir galvot reikia).