Rusijoje po T. Cooko prisipažinimo, kad jis gėjus, nuimtas paminklas S. Jobsui  (3)

Dviejų metrų „iPhone“ telefonas Sankt Peterburge, kuris buvo pastatytas ankstesniam „Apple“ vadovui Steve'ui Jobsui atminti, buvo nuimtas po dabartinio bendrovės vadovo Timo Cooko pareiškimo apie netradicinę seksualinę orientaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusiais metais pastatyto paminklo nuėmimą inicijavo jį pastačiusios korporacijos ZEFS vadovas Maksimas Dolgopolovas. ZEFS spaudos pranešime teigiama, kad paminklas nuverstas laikantis įstatymo, kuris draudžia homoseksualumo propagavimą Rusijoje.

Kita minima paminklo nuvertimo priežastis yra susijusi su NSA paslapčių viešintojo Edwardo Snowdeno pareiškimais, kad „Apple“ produktai perduoda duomenis apie jų savininkus JAV slaptosioms tarnyboms.

Komentuodamas dviejų metrų „iPhone“ paminklo nuvertimą M.Dolgopolovas sakė neatmetantis galimybės jį vėl atstatyti, tačiau tik tokiu atveju, jeigu iš paminklo būtų galima išsiųsti pranešimą JAV ir pranešti apie „Apple“ produktų atsisakymą.

ZEFS vadovas paragino vartotojus rinktis tų bendrovių produktus, kurios rūpinasi jų privatumu ir jų neseka. Pasak jo, T.Cooko pareiškimas atspindi „Apple“ pozicionavimą ir bendrovės identiteto politiką.

ZEFS vadovas taip pat sakė, kad pastatydama paminklą ZEFS norėjo pagerbti genialų programuotoją, tačiau tuomet neįtarė, kad už „Apple“ istorijos slėpsis JAV slaptosios tarnybos. M.Dolgopolovas tikino, kad jo vakarų partneriai parėmė jo veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(9)
(8)

Komentarai (3)