Kaip paskaičiuoti, kokio mobiliojo interneto plano pakaktų asmeniniams poreikiams?  (7)

Skaitytojas klausia: „Kiek prakalbu ir išsiunčiu SMS galiu nesunkiai suskaičiuoti, o kaip teisingai pasirinkti mobiliojo interneto planą? Kaip sužinoti, kiek mobiliojo interneto man reikia?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimais dalijasi Arūnas Mickevičius, „Bitės“ Privačių klientų segmento vadovas:

Pasirinkti mobiliojo interneto planą yra kiek sudėtingiau nei pokalbių ar žinučių planus. Pastaraisiais atvejais galima gana tiksliai apskaičiuoti, kiek per mėnesį galima prakalbėti minučių ar išsiųsti trumpųjų žinučių. Tačiau mobiliojo interneto vartojimą apibūdinantys megabaitai ar gigabaitai – ne tokie aiškūs mato vienetai, čia reikia daugiau žinių.

Prieš renkantis mobiliojo interneto planą, pirmiau reikėtų įvertinti, ką veikiate internete ir kaip dažnai. Jei tik pasitikrinate orų prognozę, perskaitote vieną-kitą naujieną ir per dieną parašote kelis el. laiškus – daug duomenų per mėnesį tikrai neišnaudosite (dažniausiai mobiliojo interneto suvartojimas sieks iki 200–300 MB).

Tačiau jei mėgstate nuolat žiūrėti vaizdo klipus per „YouTube“, klausotės muzikos internetu ar siunčiate didelės apimties failus, mėnesio pabaigoje sunaudotas duomenų skaitliukas rodys gana didelius skaičius, siekiančius iki 2–3 GB.

Kad būtų lengviau įsivaizduoti apimtis, štai ką galite nuveikti su 500 megabaitų per mėnesį (tiek duomenų išeikvos vienas punktas):

  • 500 kartų atsiversti titulinį Lrytas.lt puslapį;
  • išsiųsti 10 tūkstančių elektroninių laiškų be priedų;
  • peržiūrėti valandą vaizdo klipų per „YouTube“ (standartinės kokybės);
  • perklausyti 150 dainų per „Spotify“ ar kitą muzikos transliavimo programėlę.

Taip pat, prieš rinkdamiesi planą, įvertinkite, ar kiekvieną mėnesį planuojate išnaudoti tiek pat duomenų. Pavyzdžiui, nemaža tikimybė, kad per atostogas užsienyje mobiliojo interneto sunaudosite mažiau.

Dar vienas svarbus momentas – kaip dažnai mobilųjį įrenginį naudosite kaip belaidžio interneto stotelę? Tai labai patogu, kai turite nešiojamąjį kompiuterį ir prireikia interneto ten, kur jo nėra. Tačiau toks scenarijus jūsų mėnesinį mobilaus interneto planą gali sunaudoti per kelias valandas.

Viską įvertinus, tiksliai nuspėti, kiek jums duomenų prireiks per mėnesį, nėra paprasta užduotis, nes internetu parsisiunčiami failai „sveria“ skirtingai. Sunaudojamo mobiliojo interneto kiekis priklauso nuo kiekvieno failo, muzikos įrašo, filmo kokybės ir trukmės.

Mūsų žiniomis, šiuo metu klientai vidutiniškai išnaudoja apie 600 megabaitų per mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(26)
(-10)

Komentarai (7)