Apple iTunes muzikos tarnyba galės naudotis ir Android įrenginių savininkai  (3)

Kompanija Apple ketina sukurti naują internetinę muzikos tarnybą, o taip pat iTunes Store, skirtą įrenginiams su Google operacine sistema Android, praneša puslapis Billboard, remdamasis informuotais šaltiniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad Apple dabar veda derybas su garso įrašų studijomis ir leidėjais. Jie aptaria galimybę sukurti naują internetinę muzikos tarnybą, kuri konkuruos su tokiomis populiariomis tarnybomis, kaip Spotify, Beats Music ir Rdio. Tiesa, konkrečiu atveju prenumerata bus mokama.

Reikia pažymėti, jog Apple jau turi iTunes Radio. Jis savo veiklą pradėjo 2013 m. rudenį ir prieinamas tik mobilių įrenginių su iOS 7, kompiuterių su Mac OS X ir priedėlių Apple TV savininkams. Nežiūrint į tai, pagrindinio iTunes Radion konkurento – Pandora – populiarumas nuolat auga, o kartu jos vartotojų skaičius.

Apple ketina pasiūlyti naudotis iTunes ir mobilių įrenginių su operacine sistema Android savininkams. Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į tai, kad Google mobili platforma šiuo metu auga daug sparčiau, nei iOS. Tai leis Apple padidinti savo vartotojų auditoriją ir padidinti skaitmeninio turinio pardavimus, kurie paskutiniu metu pradėjo mažėti.

Kompanijos Nielsen analitikų teigimu, JAV muzikinių albumų internetiniai pardavimai 2013 m. sumažėjo 11%, lyginant su 2012 m. rezultatais. Tuo pačiu metu interneto muzikinių tarnybų pajamos ir pelnas tik didėja.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (3)