Apple vyriausiasis dizaineris apie Stevą Jobsą ir tai, kaip kuriami kompanijos produktai  (0)

Kompanijos Apple vyriausiasis dizaineris Jonathan Ive davė interviu leidiniui The Sunday Times, kuriame aptarė daugybę klausimų, tame tarpe susijusių su dizaino ir bendradarbiavimo filosofija, draugyste su Steve Jobs ir Apple ateitimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jonathan Ive teigimu, jis naują projektą pradeda nuo apmąstymų apie tai, koks turėtų būti produktas ir ką jis turėtų daryti. Dizainerių komandoje, kuriai jis vadovauja, dirba 15 žmonių ir įvairių pasaulio šalių. Didžioji dalis darbų atliekama jo biure, kuriame stovi programuojamos staklės ir dideli mediniai stelažai, panašūs į esančius firminėse Apple parduotuvėse.

Interviu Jonathan Ive papasakojo, jog sugaišo „daugelį mėnesių“, kurdamas stacionaraus kompiuterio iMac stovą. „Labai sunku sukurti tai, kas praktiškai nematoma – nematoma todėl, kad jis atrodo toks paprastas, akivaizdus ir neišvengiamas“, – teigė jis.

Jei įdomu, tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su minėtu iMac stovu, bendra jo išvaizda ir lietuviška kaina. Jeigu kiekvienai detalei skiriama tiek laiko, tai šiek tiek paaiškina įspūdingas šių kompiuterių kainas. 

Specialistas taip pat pažymėjo, jog užbaigęs darbą prie sėkmingo projekto, jis visuomet užduoda sau klausimą apie tai, arba buvo galimą viską padaryti dar geresniu. „Tai dizainerio liga ir prakeiksmas“, – pajuokavo jis.

Be to, Jonathan Ive trumpai papasakojo apie savo draugą Steve Jobs, vieną iš Apple įkūrėjų: „Tiek daug buvo parašyta apie Jobsą, ir aš negaliu pažinti savo draugo daugelyje šių publikacijų. Taip, jo požiūris buvo nepajudinamas. Taip, jis galėjo „įgelti“. Taip, jis nuolat klausdavo: „Ar tai iš tikrųjų taip gerai? Ar tai teisingai padaryta?“ Tačiau jis buvo labai protingas. Jos idėjos buvo drąsios ir nuostabios. Jos tiesiog galėjo „išsiurbti orą“ iš patalpos. Ir kai idėjos jo neaplankydavo, jis ir toliau tikėjo, kad padarysime kažką nuostabaus. Dieve, kaip mes džiaugdavomės, kai mums pagaliau pavykdavo!”

Jonathan Ive papasakojo ir apie savo požiūrį į konkurentus, kurie nesibaimina kopijuoti Apple įrenginius. Vyriausiojo dizainerio teigimu, taip konkurentai vagia ne tik idėjas, bet ir tūkstančių tūkstančius valandų intensyvaus darbo.

Į klausimą apie tai, ar Apple dirba prie išmaniojo laikrodžio, Jonathan Ive atsakė, kad, žinoma, tokie gandai sklando, ir, žinoma, jis gandų nekomentuos.

Galiausiai Apple vyriausiojo dizainerio žurnalistai paklausė, ar jis pasitrauks iš kompanijos, jei ši nustos kurti novatoriškus produktus. „Taip, aš išeisiu,“ – teigė jis. „Darysiu daiktus sau, draugams, savo namams. Kartelė turi būti visuomet aukštai pakelta.“ Vis tik vėliau jis pripažino, kad nemano, jog taip nutiks, teigdamas, jog dabar mes esame tokioje laiko atkarpoje, kai bus sukurti „nuostabūs“ įrenginiai, kadangi dabar technologijų galimybės yra beribės.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)