Nuo šiol bet kas gali sukurti The Pirate Bay kopiją  (5)

Grupė isoHunt, kurią išgarsino projektas The Old Pirate Bay, pristatė dar vieną projektą, taip skirtą garsiojo torrent resurso prikėlimui iš mirusiųjų – The Open Bay. Tai yra atviras kodas, kuris leidžia sukurti savo nuosavą The Pirate Bay kopiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto pradžia buvo itin sėkminga. Vos per porą dienų failų talpykloje GitHub naujas projektas The Open Bay tapo populiariausiu. Šiuo metu vartotojai yra sukūrę virš trijų šimtų The Pirate Bay kopijų, ir šis skaičius toliau auga.

The Open Bay – tai atviro kodo The Pirate Bay varikliukas, kūrėjų iš isoHunt teigimu, jo dėka bet kuriam žmogui “su minimaliomis žiniomis interneto ir puslapių srityje“ galima sukurti savo nuosavą The Pirate Bay kloną.

Tokiu būdu, kūrėjų komanda nori įamžinti garsiojo torrentų resurso atminimą – originalusis The Pirate Bay po Švedijos teisėsaugos pareigūnų reido ir toliau yra uždarytas, o jo įkūrėjai areštuoti.

„Mūsų tikslas šiuo metu yra ne tik paviešinti kodą, tačiau su laiku visiškai decentralizuoti torrentų bazę. Mes raginame torrentų visuomenę prisidėti prie šio varikliuko kūrimo ir tobulinimo proceso, kad sukurtume šiuolaikišką ir pažangų puslapį, kuriuo galėtų naudotis vartotojai iš viso pasaulio“, – teigė projekto autoriai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(51)
(0)
(51)

Komentarai (5)