Voro suknelė, ginanti jūsų asmeninę erdvę (Video)  (1)

Dizainerė Anouk Wipprecht sukūrė suknelę, kuri apsaugo ją dėvinčio asmens asmeninę erdvę. „Spider Dress“ pramintas drabužis turi jį išmaniu paverčiančią integruotą Intel Edison mikroschemą bei 3D būdu spausdintas, gynybai skirtas voro kojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tiesų „Spider Dress“ (liet. „Voro Suknia“), o tiksliau jos prototipas buvo pristatytas jau prieš metus. Dabartinė suknelės versija turi integruotų 3D būdu atspausdintų ir visą liemenį apimančių detalių. Tai daro suknelę panašesnę į nežemiškos būtybės skeletą, o ne vien tik drabužį su ant pečių pritaisyta elektronika.

Tačiau ši suknelė, tai ne vien tik inovatyvus dizainas ir grožis – ji skirta apginti ją dėvinčio žmogaus asmeninę erdvę. Jei šešios, ant pečių pritaisytos baltos voriškos kojos vien tik savo šiurpia išvaizda nepaskatins laikytis tinkamo atstumo, tada jos pačios imsis veiksmų. Šios robotizuotos kojos prijungtos prie atstumo bei kvėpavimo dažnio jutiklių. Kada šie jutikliai užfiksuoja padažnėjusį drabužį dėvinčio asmens kvėpavimą bei per daug priartėjusį kitą asmenį, kojos ima reaguoti.

Dizainerės teigimu, jei prie suknelę dėvinčio žmogaus priartėsite per daug agresyviai, robotinės voro kojos stos į puolimo poziciją. Priartėjus prie sistemos ramiai, suknelė grakščiais ir viliojančiais judesiais pakvies jus prieiti arčiau.

Liemenės šonuose taip pat įtaisyti juodas voro akis primenantys kiautai, aprūpinti LED šviesomis. Kada suknelė pajunta artėjantį žmogų, šios akys taip pat reaguoja; ima žybčioti pajutusios pavojų arba ramiai nušvinta pasisveikindamos.

Dizainerė teigė, jos ši suknelė tapo įmanoma dėl Intel Edison mikroschemos, skirtos panaudojimui būtent drabužiuose arba kituose dėvimuose prietaisuose. Ši technologija leidžia greitai apdoroti didelius kiekius informacijos bei belaidžiu būdu sujungti daugybę atskirų Voro Suknios elektroninių komponentų.

Dizainerė planuoją savo suknelę pristatyti CES parodos publikai, kuri prasidės jau už kelių dienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai (1)