CES 2015: įspūdžių mėgėjams - „Sony“ 4K raiškos veiksmo kamera (Video)  (0)

Kiekviena įspūdingo nuotykio akimirka gali būti užfiksuota maksimalia 4K raiška pasitelkus naująją „Sony“ veiksmo kamerą „Action Cam FDR-X1000V“. Ši nedidelė ir tvirta kamera vaizdo medžiagą geba įrašyti 4 kartus didesne raiška už „Full HD“ standartą. Taip pat debiutuoja ir nauja „Full HD“ standarto veiksmo kamera „HDR-AS200V“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pritaikytos filmuoti greitai besikeičią aplinką ir skirtos tvirtinti ant šalmo, rankos, krūtinės ar kitų daiktų paviršiaus, šios „Sony“ veiksmo kameros unikalias akimirkas paverčia skaitmeniniais maksimalaus detalumo ir raiškumo vaizdais. O „FDR-X1000V“ taip pat siūlo didelės spartos filmavimo režimą kinemtografiškiems sulėtinto vaizdo efektams užfiksuoti – „Full HD“ standartu 120 kadrų per sekundę sparta arba HD formatu 240 kadrų per sekundę sparta.

Naujoji „FDR-X1000V“ yra pirma veiksmo kamera, įrašanti 4K vaizdą „XAVC S“ formatu (4K 30p 100/60Mbps), kuris yra paremtas profesionalaus lygio „XAVC 4K/HD“ formatu ir pritaikytas paprastiems vartotojams. Maksimali raiška leidžia itin aiškiai užfiksuoti tokias subtilias detales kaip vandens purslai ar didelės žmonių minios judėjimas.

Abu veiksmo kamerų modeliai aprūpinti itin plataus 170 laipsnių kampo lęšiais „ZEISS Tessar“, kurie fiksuoja panoraminio tipo vaizdą. Patobulinta vaizdo stabilizavimo technologija „SteadyShot“ lemia, kad kiekvienas kadras bus ryškus ir detalus net tokiais atvejais, kai filmuojama judant. Be to, vaizdo stabilizavimo sistema iki 3 kartų efektyviau negu anksčiau kompensuoja aukšto dažnio vibracijos poveikį, todėl naująsias kameras galima drąsiai tvirtinti prie dronų ir naudoti filmavimui iš oro.

„FDR-X1000V“ ir „HDR-AS200V“ aprūpintos ir nauja filmavimo funkcija „Loop Recording“, kuri užtikrins, kad nebus praleistas svarbiausias veiksmo momentas. Kaip ir profesionalaus lygio įranga, taip ir šios kameros nuolatos įrašinėja trumpą vaizdo atkarpą į laikinąją atmintinę. Tai reiškia, kad spustelėjus vaizdo įrašymo mygtuką kamera jau bus spėjusi įrašyti kelis vaizdo kadrus prieš tai.

Šių kamerų vaizdo ypatybes papildo ir nepriekaištingos garso charakteristikos. Aukštos kokybės stereo garso mikrofonas nuo šiol turi naują vėjo efekto slopinimo funkciją „Wind Noise Reduction“. Skirtumą iš karto galima pajusti kamera fiksuojant greitą nusileidimą dviračiu ar snieglente.

Sumontuoti užfiksuotus vaizdus galima be kompiuterio ir sudėtingos programinės įrangos – kameroje integruota programa „Highlight Movie Maker“ automatiškai gali atrinkti geriausias scenas ir sujungti jas į trumpą MP4 formato filmuką, kurį per išmanųjį telefoną teliks į kelti į „Youtube“ ar „Facebook“ svetainę.

Pasitelkus nemokamą redagavimo programą „Action Cam Movie Creator“ vaizdo medžiagą galima papildyti GPS duomenimis atkuriant judėjimo maršrutą, pridėti patinkantį garso takelį ar sukurti originalų savo filmukų stilių.

Su abejais kamerų modeliais veikiantis naujas nuotolinio valdymo pultelis „RM-LVR2 Live-View Remote“ leidžia matyti vaizdą realiuoju laiku, pradėti ar sustabdyti vaizdo įrašymą, peržiūrėti užfiksuotą medžiagą ar ištrinti nepatinkančias scenas. Šis ant riešo tvirtinamas priedas yra atsparus vandeniui, jo mygtukai pritaikyti valdymui su pirštinėmis. Be to, vienu metu su šiuo pulteliu galima stebėti ir valdyti iki 5 suderinamų „Sony“ kamerų.

Papildytas ir „Sony“ priedų veiksmo kameroms spektras. Tarp jų – prie šalmo šono tvirtinamas kameros laikiklis „VCT-HSM1 Helmet Side Mount“, baglentei ar snieglentei skirtas laikiklis „VCT-BDM1 Board Mount“, iki 10 m gylio tinkamas naudoti kameros „FDR-X1000V“ įdėklas „SPK-X1 Waterproof Case“.

Naujosios „Sony“ veiksmo kameros „FDR-X1000V“ ir „HDR-AS200V“ Europos rinkoje pasirodys nuo 2015 m. kovo mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (0)