Kaip Rusijos vairuotojai Lietuvos policininkų tarnybiniame automobilyje žado neteko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arab 2015-01-15 09:22
Aha, ir dar kavos aparatas yra pas policininkus masinoj, gali imest 0.50€ centu ir kol raso protokola atsigert kavos.
Ego1STas 2015-01-15 09:39
O prie ko cia rusija? Taip ir nesupratau, O lietuva ubagu salis nes policininkai nevazineja su Lambom ir Ferrariais kaip arabu emiratuose... Pz paliginimas tai pieviskas.... Visoje lietuvoje tiek policijos komisariatu, kiek rusijoje tik maskvoje. Idomus ir kvailas straipsnis. P.S. Taip as lietuviu esu savamokslis, prie rašibos prisikabinekit, kai mokesit bent 5kalbas ir ismoksit patis kokias 2 be mokyklos, tada prisikabinekit.
Dezertyras 2015-01-15 10:00
P.S. Jo, aš taipogi esu savamokslis - statybininkas kai pastatysit patys bent 5 namus, tada prisikabinėkit prie mano šleivų kreivų statytų
Bobinux 2015-01-15 10:08
Nemaniau, kad jau taip moderniai pas pareigunus, kad net realiu laiku skanuoja aplinka ir tikrina duombazeje Bet gerai, tik keista, kad vis dar pasitaiko begale be technikines, civilkes, nors ale ju masinos skanuoja viska, tai cia tik kelios tokios yra ar kaip?
BlueC 2015-01-15 10:09
Taigi rusas (greičiau Rusijos pilietis, nes vardas Musa nelabai slaviškas) rašo apie savo nuotykį. Tai ir lygina su savo šalies situacija. Jam paliko įspūdį, matyt, technologijų panaudojimas, ir tai ne kokioje Vokietijoje, o buvusioje sovietinėje šalyje. Visa Lietuva (rašoma iš didžiosios), pati mažesnė nei Maskvos (rašoma iš didžiosios) apskritis, o jau gyventojų skaičiumis tai niekaip nelygintina. Bet manau palyginimas dar ir kaip tinkamas, nes šalis be naftos, dujų, aukso ir deimantų, ir visos Mendelejevo (ateičiai - taip pat rašoma iš didžiosios) lentelės žemės gelmėse - sugeba aprūpinti savo policininkus reikiama technika. O dar mentalitetas - nesivijo, nenaudojo švyturėlių be reikalo. Aišku, viena kregždė - dar ne pavasaris, ne viskas taip idealu pas mus. Bet juk visada reikia lygiuotis į geresnius pavyzdžius, ar ne taip? P.S. Rašybą taip pat galima tobulinti, svarbu noras būtų. Už bandymą rašyti - 10, už atsikalbinėjimą - 1 (pakaktų atsiprašyti už rašybą, ir visi suprastų - čia "Geiropa", čia "tolerastų" pilna).
kestutisz 2015-01-15 10:23
Gal koks "pilotinis projektas", gal stengiasi per daug vienu metu neužpirkti, kad kaina nekristų (tikiuosi nėra taip). Techniškai gal murzinų ar palankstytų numerių atpažinimas kiek komplikuotas, bet pats atpažinimas jau kiek laiko naudojamas net šlagbaumų automatikoje. Toliau tik patikrinti db, pati db pas mus nebus didelė, gali kiekvienas ekipažas vežiotis kopiją su savimi ir patikrinti labai greitai ir bet kokioj neryšio zonoj.
immortallt 2015-01-15 10:48
Jau prieš penkmetį gal tėvą buvo sustabdę, nes neva mašina ar numeriai vogti. Išsiaiškino, pasirodo dispečeris blogai suvedė numerius ir sumaišė vieną ženklą. Nemanau, kad surinkinėjo ranka pareigūnai važiuojančių mašinų numerius.
VaidasSpeičys 2015-01-15 10:55
Straipsnis yra akivaizdžiai užsakytas. Autorius labai puikiai paslėpė \
Kadras 2015-01-15 11:28
Straipsnis uzsakytas ar ne, tai nepakeicia fakto, kad Lietuvos policija turi tikrai modernia iranga
lizunas 2015-01-15 11:54
Man keista, kad automobiliuose gali tikrinti per duomenų bazes, o jau komisariate negali. Nuėjau dėl iškvietimo (radaro foto), pradėjo reikalauti dokumentų, ir pamačiau, kad automobilyje pamiršau TA lapą. Kai pasakiau, kad juk sistemoje matote, kad automobilis su TA, pareigūnas atsakė, kad nieko nemato
immortallt 2015-01-15 12:13
Gal jam nesuteikta prieiga?
Arthuras 2015-01-15 15:21
Kas per?.. Neseniai dar bet kuris asmuo galėjo patikrinti TA pagal valstybinį numerį. O jau policija negali?.. Ir dabar galima drąsiai patikrinti pagal VIN numerį - bet kas, ne tik policija.
lucy 2015-01-15 15:23
Na taip kaip pas mūsų gerai, o kaip kitur blogai Gal kokio vokiečio atvažiavusio į Lietuvą Kauno aplankyti pastebėjimus norėtumėt išspausdint. PS egoistas yra toks dalykas kaip spelchereris ir ištaiso daugumą klaidų. Naudoju firefox addoną https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... q/?src=api https://launchpad.net/ispell-lt
Simplicity 2015-01-15 15:43
Arthuras, ant pirštų paaiškint? Yra vidaus taisyklės, pagal kurias prie tam tikros informacijos gali prieiti tik tie, kurie turi leidimą dirbti su tokia informacija. Jei pareigūnas dėl kokių nors priežasčių tokio leidimo neturi (pvz., dirba kitame skyriuje, tačiau tuo metu laikinai pavaduoja kolegą), tai ir mato tik tą informaciją, kuri nėra konfidenciali. lizuno atveju policininkas ir pats galėjo susirasti informaciją, tačiau pasinaudojo korta „kai nedirba galva,— tegul dirba kojos“.
Arthuras 2015-01-15 16:15
Oho. Logika geležinė. Paprastas fizinis asmuo prie tam tikros informacijos prieiti ir ją patikrinti gali, o pareigūnas - ne?.. Suprasčiau, jei ta informacija būtų prieinama tik tam tikriems policininkams - tuomet tavo paaiškinimas galiotų. O dabar... Pati sistema Lietuvoje su dokumentais irgi atsilikus. Šiais laikais turėtų užtekti apskritai vieno asmens dokumento ir kas liečia automobilį - vieno registracijos dokumento. Visa kita turi būti prieinama tiems, kas tokią informaciją gali tvarkyti - policija ar kitos tarnybos. 2015 metais tampyti dokumentus po įstaigas - akmens amžius.
Simplicity 2015-01-15 16:33
), tai jam sistema ir nerodo. Sunku tai suprast? Nesiveldamas į dideles diskusijas galiu pasakyti tik tiek, kad prie bet kokios tvarkos bus kažkokia dalis nepatenkintų: vieni nepatenkinti, kad jų asmeninius duomenis gali matyti bet koks pareigūnas, o kiti nepatenkinti tuo, kad ne visi pareigūnai turi priėjimą prie jo asmeninių duomenų. Todėl vartyk tokią situaciją kaip nori, bet visi patenkinti vis tiek nebus.
Arthuras 2015-01-15 16:48
Visus duomenis ir dabar gali matyti atitinkami pareigūnai. Pasakyk nors vieną asmens duomenį, kurį gali žinoti tik jis ir joks kitas pareigūnas?.. Tokių nėra. O ar vienas pareigūnas gali matyti daugiau ar mažiau - jokio skirtumo, jei bus suinteresuotų kažkaip pakenkti gavus duomenis, tai taip ir bus padaryta. Kas liečia eismą, tai tikrai - turi užtekti automobilio registracijos ir asmens pažymėjimo. Vairuotojo teisės, TA, draudimai - nereikalingi popieriai. Ir padarius tokią sistemą, tikrai niekas nenukentėtų. Ir apskritai, daugeliu atveju tos sistemos yra/veikia, tik įstatymai atsilieka...
Aidas 2015-01-15 17:02
Arthurai, na koks tu trumparegis. Dokumentu reikia kuo daugiau. Juos isigyjant mokama i biudzeta, ju nepateikus irgi.
Simplicity 2015-01-15 17:39
Klausyk, Arthurai, toj pačioj Regitroj tu paiešką vykdai pagal tik tau vienam žinomus duomenis— todėl jie ir yra vadinami asmeniniais. Vadovaujantis galiojančiais teisės aktais, niekas negali tvarkyti asmeninių duomenų be to asmens sutikimo. Kiek žinau, šiandien dar niekas nedraudžia anūkui savo automobilio registruoti ant bobutės ir juo sėkmingai važinėti, todėl vienokių ar kitokių duomenų paieška duomenų bazėje gali prieštarauti asmens duomenų apsaugos įstatymui. (Gali pamatyti tai ko nereikia.) Todėl yra priimta tvarka, kurie vienodai galioja ir nereikia čia susigalvoti savų taisyklių. Jei yra didelis noras keisti galiojančius teisės aktus, tai kelk kandidatūrą vienmandatėje apygardoje ir bandyk prasibrauti į LR Seimą; nori gyvent anarchijoj, kai kiekvienas gyvens pagal savo paties susigalvotas taisykles,— kraustykis į Labanoro girią ir venk bet kokio kontakto su Lietuvos Respublikos piliečiais. Padarius sistemą, kai nieko vežiotis nereikia, tu kaip skerdžiamas klyktum, kad idiotai pareigūnai visokius nesąmoningus reidus daro ir po pusę valandos su kiekvienu vairuotoju užtrunka. Esant dabartinei tvarkai, dokumentų patikra užtrunka kokį porą minučių, nes ant kelio dirbančiam pareigūnui nereikia kreiptis į centrą, diktuoti tavo asmeninių duomenų ir laukti kol budėtojas pasakys turi tu vairuotojo pažymėjimą ar ne, draustas tavo automobilis ar ne ir t.t. Visas civilizuotas pasaulis vežiojasi vienokius ar kitokius „popierius“, nes tai yra pats pigiausias, patikimiausias ir greičiausias dokumentų patikros būdas. p.s. Apie dalį apie „visi pareigūnai žino visus duomenis“ tu pasikalbėk su policijos ar muitinės pareigūnais— jie tau paaiškins kaip veikia priėjimas prie asmeninių duomenų ir kokios yra procedūros. Reiktų įsikalti į galvą, kad asmeniniai duomenys yra labai rimtas ginklas ir į visą tą reikalą yra pridėta begalės saugiklių, kad tuo nebūtų piktnaudžiaujama. Pvz., tu turbūt nenorėtum, kad koks nors nuovados postinis pagal tavo automobilio numerį susirastų kur tu gyveni, kuo užsiimi, į kokią mokyklą tavo vaikai eina ir ta informacija su kriminalinėm struktūrom pasidalintų?
Tuxedo cat 2015-01-15 18:02
O man iškilo toks klausimas: Ar saugu palikti automobilio registracijos liudijimą automobilyje, ar geriau jį visada turėti su savimi?