Kaip Rusijos vairuotojai Lietuvos policininkų tarnybiniame automobilyje žado neteko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2015-01-15 18:11
Pareigūnai ir dabar gali pagal automobilių duomenis gali sužinoti kur automobilis yra registruotas ir kitus duomenis. O šiaip, visa tai šiais laikais yra juokinga, nes dabar viską išsiaiškinti gali paprastas pilietis - ir kur tu gyveni, ir ką veiki, ir ką tavo vaikai veikia... Viską. Vienais ar kitais keliais. Informacijos apie asmenis yra krūvos ir ją turi net ne valstybinės institucijos, o verslai, socialiniai tinklai ir kitos įstaigos. Ir apskritai, niekas nekalba apie tai, kad kiekvienas pareigūnas turi žinoti viską. Jei kalbame apie kelių eismą, tai čia nematau jokios problemos, kad vietoj tų kelių popierių būtų galima vežiotis du - jokia papildoma informacija tikrai nenutekėtų, nei tai, ką pareigūnai gali patikrinti ir dabar. O dėl saugumo, informacinės sistemos turėtų loginti visas peržiūras. Pareigūnas užfiksuoja, kad buvo sustabdęs tokį ir tokį automobilį, o sistema įlogina visą tai, ką jis darė su tais duomenimis. Yra tiesiog kita kliūtis - nenoras keistis ir judėti į priekį. Dauguma piliečių valdiškose įstaigose vadovaujasi pačiu paprasčiausiu požiūriu - kaip radom, taip ir paliksim. Kam vargintis, kažką keist...
Aidas 2015-01-15 18:15
Visus dokumentus visada geriau tureti su savimi.
Tuxedo cat 2015-01-15 18:29
Jeigu automobilis, tarkim, būtų pavogtas ir vagis neturėtų registracijos liudijimo, tai sustabdžius policijai, pareigūnams kiltų abejonių dėl automobilio "savininko"?
Simplicity 2015-01-15 20:09
Arthuras 2015-01-15 20:58
O tu ne taip skaičiuoji laiką. Paskaičiuok tą laiką, kurio reikia policijos pareigūnui sulaukti visų dokumentų iš vairuotojo ir juos visus peržiūrėti, įvertinti ar nepadirbti. Apskritai, vien dėl to stabdymų išvis nebeturėtų būti. Pastatei automobilį gatvėje, kokių jau ir Lietuvoje yra ir tegul skanuoja numerius, gaudo automatiškai tuos, kurie neturi TA, draudimo ir pan. Ir policininkui nebūtinai įvedinėti VIN, jei jau tą daryti rankomis. Užtenka ir valst. numerio, pagal kurį policininkas gali atsekti ir VIN. O gal jau policininkui ir VIN pagal numerį atsekti - duomenų saugumo pažeidimas?..
Aidas 2015-01-15 21:31
Kokios dar abejones? Jei turiu savo vairuotojo pazymejima ir visus auto dokumentus - draugas paskolino auto ir tiek.
Tuxedo cat 2015-01-15 22:29
Patikslinsiu: vagis neturi vogtos mašinos registracijos liudijimo.
Aidas 2015-01-15 22:35
Nesugebesiu visu variantu paaiskinti.
Rukis 2015-01-15 23:19
Smagu girdėt, kad Lietuvoje kažką gero turim. Daugiau tokių straipsnių, nes tuoj visi nuo pesimizmo mirs.
immortallt 2015-01-15 23:45
Rukis, tai nemaišo toliau knisti proto kaip Lietuvoje viskas blogai... Taip blogai, kad net amerikonai pavydi mums sveikatos sistemos. Kad turime sąlygas be jokių gamtinių katastrofų. Kad klimatas puikiai tinkamas gyventi ir visa žemė ir didžioji dalis tinkama ūkinei veiklai ar gyvenimui. Nereikia grūstis iki tiek, kad net neturėtum pastatyti kur skalbimo mašinos namie. Žmonės išgali per savo gyvenimą nusipirkti normalų būstą, priešingai nei Japonijoje, kur vidutinis žmogus per 5-10 metų įsigija tik parkavimo vietą.
Rukis 2015-01-16 02:37
Be to turim savo mylimą spaudą, kuriai tik negatyvūs straipsniai įdomūs. MAT gi tik juos statistinis lietuvis skaito. O gal tiesiog nėra alternatyvos?!
sub 2015-01-16 10:36
Visi skaito kas jiems aktualu, be geltonosios spaudos yra ir žurnalai, kur turinys teigiamas. o tavo nuomone Leituvos Rytas, Respublika ir t.t. ką turėtų dėt į savo spaudą. Jie deda praeitos dienos naujienas, todėl kiekvieną dieną ir išleidžia. Kažkaip gi riek užpildyti tuos 30 puslapių, ar kiek ten bebūtų. Aš renkuosi internetą, todėl čia randu daug teigiamos info, negatyvo nedauk net toje apčioje "t.lt".
Simplicity 2015-01-16 13:09
Arthurai, tingiu aš tau kaip mažam vaikui viską ant pirštų rodyti. Visos šalys naudoja popierinius dokumentus greta sistemų, kurios skaito automobilių numerius. Lietuvoje irgi tokia sistema veikia. Kame problema? Tame, kad tu nesugebi draudimo poliso ir TA lapo automobilyje palikt, ar plastikinis vairuotojo pažymėjimas kišenę drasko? Automobilių numerius galima paprasčiausiai padirbti. Juos galima nusukti ir nuo kito tokios markės automobilio. Tokiu atveju policininkas turi lįsti po kapotu ir ieškoti sustabdyto automobilio VIN kodo ar kviesti traliuką, kad tas į policijos aikštelę abu palydėtų? Jei automobilis registruotas ne tavo, o tavo arklio brolio vardu? Jei neturi „popiergalio“, tai gal tu tą automobilį iš arklio brolio pavogei ir tave reikia į areštinę uždaryt? Vienžo, sergi kažkokiom vaikiškom ligom ir maunies kelnes per galvą, kai visas pasaulis naudoja popierinius dokumentus. p.s. Įsivaizduokim super inovatyvią HITECH Arthuro respubliką, kurioje nėra popierinių dokumentų ir viską galima pamatyti iš vairuotojo AK ir automobilio numerio. Kokia būtų tvarka važiuojant į užsienį (Rusiją, Ukrainą, Norvegiją ar kurią nors ES šalių), kur tamsuoliai tebegyvena su popieriniais dokumentais, piniginėse tebesivežioja vairuotojo pažymėjimus?
Arthuras 2015-01-16 14:24
Kad tavo smegenys neneša toliau, nei Airija ar Lietuva - tai jau nebe mano, o tavo bėdos. Kas keliauja po užsienį - gali pasidaryti popierinius dokumentus ir juos vežiotis, jei tik tam yra reikalas. Ir dar labai abejoju, ar dabar kokioje Vokietijoje išsitraukus ne vokišką pažymėjimą, vokiečiai tų duomenų nepatikrina - ar tikrai tas pažymėjimas nėra padirbtas ir ar teisė vairuoti - nėra atimta...
X-log 2015-01-16 14:56
Arthuras, yra dar ir kita puse - ivyko eismo įvykis, pildant įvykio deklaracija, reik prieš akis turėti draudimo polisą, auto pasą, plius kiti eismo ivykio dalyviai gali norėti patikrinti ar yra galiojanti TA (po to, kai mane nutrenkė pacanukas be teisių ir su neregistruota/daužta/be draudimo auto, pirmas mano žngsnis avarijos atveju yra kito avarijos dalyvio dokų patikrinimas). Kaip ta padaryti be popieriniu dokumentų? Ne visi turi ismaniuosius, plius ne visur yra ir interneto ryšys, jau nekalbant, kad ir sistema gali būti "nulūžus". Jeigu asmuo turi tik asmens dokumentą, kaip patikrinti ar jis išvis turi teisę vairuoti tą transporto priemonę?
immortallt 2015-01-17 02:09
Pas jus rimtai per mažai problemų gyvenime.
Simplicity 2015-01-17 14:15
Taip, Arthurai, nesant vieningos ES šalių duomenų bazės, Vokietijos pareigūnas be jokių problemų prisijungia prie Lietuvos duomenų bazės ir pasiima visą jam reikalingą informaciją apie vairuotoją (įskaitant jo batų dydį ir mėgstamiausią spalvą). Gal gali pasidalinti savo išsamia informacija kurioje iš kaimyninių šalių vairuotojams nereikia vežiotis vairuotojo pažymėjimo? p.s. Išmok normaliai komentuoti, be visų tų žinučių draskymų į dešimt dalių, tai nereikės po to piktintis, kad kažkas iš viso to reikalo liko neperskaityta.
Arthuras 2015-01-17 18:21
http://en.wikipedia.org/wiki/EUCARIS http://www.regitra.lt/lt/naujienos/tran ... mu_irankis Kiek tiksliai ta sistema veikia dabar, tikrai nepasakysiu. O dėl vairuotojo pažymėjimo vežiojimosi, tai lygtais ir UK to nereikalauja?