Teisėjai: nebefotografuokite KET pažeidėjų, tai – ne įrodymas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-01-27 11:06
raimism, papasakok man, ką matuoja fotoaparatas ar video kamera? Jiems metrologinės patikros nėra. Greičio matuokliai matuoja greitį. Fotoaparatas ne. Alkotesteriai - alkoholio kiekį, fotoaparatas - ne. Esmė ta, norint ieškoti sprendimų - jų rasi. Apps'as fiksuoja video įrašą, tik live ir datos fiksavimas serveryje vyksta. Aišku, galima pradėti sukti sąmokslo teorijas, kaip pvz policija susimokė ir melagingai išrašinėja baudas. Tą patį galima daryti ir apie apps'us.
raimism 2015-01-27 11:19
immortal ir tu nekurk sąmokslo teorijų, kad čia kažkokios tamsios jėgos priešinasi baudoms pagal telefono nuotraukas. yra aiški tvarka: kad baudą būtų galima skirti vien pagal nuotrauką - a) ji turi būti padaryta metrologiškai patvirtintu matavimo prietaisu arba b) ją turi padaryti įgaliotas asmuo. Jei kada matei ar mokėjai baudas, skirtas pagal nuotraukas - turėjai matyti, kad protokoluose yra nurodoma koks pareigūnas užfiksavo pažeidimą ir kokiu prietaisu (nesvarbu, ar tai baudos už KET pažeidimus, ar bauda už tai, kad tvora ne vietoje pastatyta ir pan.) Visais kitais atvejais baudą pagal kažkieno kito nuotrauką galima ginčyti. Ir jei kitų įrodymų nebus - vien nuotraukos nepakaks, nesvarbu kokiu prietaisu ar apps'u ji bus padaryta. Tai ne sąmokslo teorija, tai elementari tvarka, kuri (kiek žinau) galioja visoje ES.
immortallt 2015-01-27 11:33
a) fotoaparato metrologai netikrina. Prašom sąrašas kas tikrinama: http://www.vmc.lt/_/atliekamos-metrologines-paslaugos/ Netikrina, nes jis nieko nematuoja. b) na jei laikytis tokio požiūrio, tai mes vis dar būtume akmens amžiuje. Nekuriu sąmokslo teorijų, sakau nėra progreso ir iniciatyvos eiti į priekį, vietoje stovėjimo vietoje.
raimism 2015-01-27 11:59
visuomenė veikia pagal tam tikras taisykles. policija jų nekuria, ji šias taisykles vykdo. aš visiškai su tavimi sutinku, kad yra tikrai daug žmonių (tame tarpe ir vairuotojų), kurie elgiasi taip, lyg jiems tos taisyklės negaliotų, bet mes turime du variantus: arba griežtai apibrėžti taisykles ir jų griežtai laikytis arba grįžti į laukinius vakarus, kur kiekvienas jaučiasi turįs teisę bausti prasikaltusius taip, kaip jam atrodo geriausia. aš kartais pažiūriu internete pasirodančius filmukus apie tvarką rusijos keliuose ir to pas mums matyti nenorėčiau. vadinasi man lieka pirmasis variantas - remtis griežtomis taisyklėmis, nors jos dažnai (kaip ir dažniausiai būna) yra per daug nelanksčios ir jose per daug apsidraudžiama. o dėl progreso - kiek atsimenu policija buvo paskelbusi konkursą labai panašiam apps'ui kurti (berods prieš 2 metus). reikalavimuose buvo įrašytos nuotraukos, siuntimas į serverius, vietos ir laiko fiksavimas ir pan. Tačiau paskui (greičiausiai po rimto pokalbio su savo teisininkais) šio apps'o kūrimas niekur ir nepajudėjo...
immortallt 2015-01-27 12:10
Tai ir nesakau, kad policija turi tai daryti. Reikalas turi pradėti judėti nuo Vidaus reikalų ministerijos. Išsiaiškinta tiksliai techninės galimybės nepaisant įstatymų, tada protingai ir adekvačiai pakoreguojami įstatymai, kad prijungti naują įrankį teisėsaugos veikloje užtikrinant saugumą ir t.t. Bet tai padaroma. Taip buvo... Daug ką inicijuoja daryt ir daug kas ten miršta be paaiškinimų. Dažnai net patys priežasties nežino.
kestutisz 2015-01-27 19:10
Tai greičiausiai išsiaiškino, kad "automatinio" baudų rinkimo padaryti neišeis - max tik pareigūnų iškvietimas, ko padažnėjimas gali visai ir nebūti siektinas rezultatas. Niekas net vagystės iš to paties automobilio atveju perdaug nesistengia skubėti, o čia dar menkaverčių iškvietimų lavina. O automatinio ir nebus - na lyg ir gali kažkiek pasistengti, kad foto būtų apsaugota nuo modifikavimo, bet niekas negali garantuoti, kad fotkinamas realus pažeidimas, o ne perfotkinamas senas...