Krizė Venesueloje: už 36 saugius meilės aktus teks pakloti minimalią algą  (1)

Venesuelos gyventojai jau yra priversti stoti į eiles tam, kad įsigytų vištienos, vaistų ir kitų pagrindinių produktų. Negana to, prezervatyvai tapo nebeįperkami, rašo „Bloomberg“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Valstybė dabar yra tokiame chaose, kad mes net dėl sekso turime stoti į eilę. Tai yra naujas dugnas“, – sakė 31 metų reklamos agentūros kūrybos direktorius Jonatanas Montilla.

Naftos kainų kritimas lėmė didelį įvairių prekių – nuo sauskelnių iki dezodorantų – trūkumą Venesueloje, kuri importuoja beveik viską, ką suvartoja, o žalios naftos eksportas sudaro apie 95 proc. užsienio valiutos uždarbio.

Per pastaruosius 7 metus naftos kainos nukrito 60 proc. ir nustūmė Venesuelą ant recesijos krašto – tikimybė, kad valstybė bankrutuos per artimiausius 12 mėnesių, jeigu naftos kainos neišaugs, sudaro net 75 proc.

Dėl pingančios naftos kontraceptikų prieinamumas smarkiai sumažėjo. O Venesuela Pietų Amerikoje išsiskiria kaip daugiausia užkrėstųjų ŽIV ir nėščių paauglių turinti valstybė.

„Be prezervatyvų mes negalime nieko padaryti. Dėl jų trūkumo kyla grėsmė visoms prevencijos programoms, su kuriomis dirbome pastaruoju metu“, – sakė ne pelno organizacijos, skirtos ŽIV prevencijai, generalinis direktorius Jonathanas Rodriguezas.

Aukcionų portale „MercadoLibre“, kuriame venesueliečiai perka deficitinius produktus, 36 prezervatyvų rinkinys „Trojan“ kainuoja 4760 bolivarų (755 dolerius pagal oficialių kursą). Palyginimui, minimali alga Venesueloje sudaro 5,6 tūkst. bolivarų.

Juodojoje rinkoje, kurioje apsiperka dolerių turintys žmonės, kaina siekia apie 25 dolerius.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(11)
(-10)

Komentarai (1)