Sudėtinga ASRock situacija: kai du pešasi, trečias… lieka už borto  (1)

Kompanija ASRock, kurios savo laiku prisibijojo ne tik Gigabyte, bet ir motininė kompanija ASUS, 2014 m. tapo dviejų gigantų paskelbto kainų karo auka – užsibrėžti tikslai motininių plokščių rinkoje taip ir nebuvo pasiekti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivaniečių puslapis DigiTimes praneša, kad ASRock praėjusiais metais realizavo tik 6,2 mln. motininių plokščių. Atsižvelgiant į tai, kad 2013 m. buvo realizuota 7,6 mln. sisteminių plokščių, tai leidžia kalbėti apie gana rimtą pardavimų apimčių mažėjimą.

Kompanijos nesėkmių priežastimi ekspertai laiko ASRock vadovybės nenorą įsivelti į kainų karą, kuri viena kitai paskelbė pirmą vietą rinkoje užimanti ASUS ir besivejančio pozicijoje nuolat liekanti Gigabyte.

Tolesnėse nuorodose galite palyginti šių trijų kompanijų pagrindinių plokščių kainas Lietuvoje:

  • ASRock pagrindinių plokščių asortimentas ir kaina
  • ASUS pagrindinių plokščių asortimentas ir kaina
  • Gigabyte pagrindinių plokščių asortimentas ir kaina

2015 m. kompanija ASRock ketina realizuoti 7 mln. motininių plokščių. Šaltinis pažymi, kad Kinijos rinkoje kompanijai kyla rimtų problemų, didinant savo rinkos dalį. Savo ruožtu, produktai integruojamoms sistemoms ir serveriams pradeda nešti pelną, tačiau jų dalis per maža, kad kompensuotų kritimą vartotojiškame segmente.

Be to, 2014 m. suprastėjusiems rezultatams įtakos padarė ir prieš Kiniją nukreipti protestai Vietname, kuriame ASRock turi gamybinius pajėgumus. Kompanijai tiesiog nepavyko išleisti tiek motininių plokščių, kiek suplanuota.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(6)
(0)

Komentarai (1)