Dėmesio: Haswell-E garantija negalios, jei naudosite kai kurias ASUS motinines plokštes  (0)

Neseniai kompanija Intel anonsavo procesorius Haswell-E, kurie naudoja naujus lizdus – LGA 2011-3. Tačiau panašu, kad kompanija ASUS nusprendė kai kuriose savo motinėse plokštėse įdiegti modifikuotus lizdus, praneša vokiečių puslapis ComputerBase.de.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ASUS išleido kelias motinines plokštes – X99 Deluxe ir Rampage V Extreme, kuriose nesilaikoma Intel nustatytų reikalavimų Haswell-E platformai. Minėtų sisteminių plokščių LGA 2011-3 lizde įdiegta daugiau kontaktų, nei reikalaujama.
Minėtas patobulinimas leidžia padidinti procesoriaus įtampą iki ekstremalių 2,2V, kai dauguma kitų gamintojų sisteminių plokščių tai gali padaryti iki 1,9-2V. ASUS savo naujovę vadina „Exclusive OC Socket“, kuri, anot gamintojo, leidžia pasiekti geresnių rezultatų spartinimo metu.
Pagal nutylėjimą Haswell-E procesorių darbinė įtampa siekia viso labo 1,2V.

Kompanijos Intel atsakas į tokį partnerio veiksmą yra kategoriškas: procesorių Haswell-E naudojimas modifikuotose LGA 2011-3 motininėse plokštėse reiškia, jog vartotojas praranda procesoriaus garantiją.

Natūralu, kad Intel nenori prisiimti atsakomybės už galimai neatsakingus kompiuterių entuziastų veiksmus. Tą žada daryti kompanija ASUS, tačiau su sąlyga, kad Haswell-E buvo naudotas „su protu“. Kaip taivaniečių gamintojas tai ketina daryti, kol kas nežinoma.

Šaltinio teigimu, kompanija ASUS nestandartinį procesoriaus lizdą naudos ir tokiose motininėse plokštėse, kaip ASUS X99-E WS, X99-A ir X99-Pro. Norintiems įsigyti Haswell-E platformą ir neprarasti garantijos reikėtų tai turėti omenyje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)