Rusai nusitaikė ir į „Google“?  (7)

Tikėtina, kad „Google“ teisininkams netrukus teks dirbti dar uoliau – šį kartą Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis šalies antimonopolinė tarnyba pradėjo analizuoti skundą prieš „Google“ operacinę sistemą „Android“.

Ironiška tai, kad skundą pateikė Rusijos bendrovė „Yandex“, užimanti daugiau nei pusę interneto paieškų rinkos šioje šalyje. Palyginimui, „Google“ interneto paieškų dalis Rusijoje yra vos ketvirtis.

Bet už tai akivaizdus amerikiečių bendrovės dominavimas mobiliųjų operacinių sistemų rinkoje kelia grėsmę „Yandex“ dominavimui interneto paieškų rinkoje.

Skunde nurodoma, kad „Android“ suteikia „Google Search“ ir kitoms „Google“ mobiliosioms programėlėms nesąžiningą pranašumą, nes draudžia „Android“ telefonuose gamyklose diegti kitų tiekėjų analogiškas paslaugas teikiančias programėles.

„Yandex“ nesėkmingai bandė diegti savo programėles į „Android“ telefonus, pardavinėjamus Rusijos mobiliojo ryšio operatorių salonuose, tačiau pastangos nebuvo sėkmingos.

„Google“ tai nebūtų pirmas antimponopolinis tyrimas. Tačiau faktas, jog „Android“ yra atviro kodo operacinė sistema, gali smarkiai apsunkinti teisinius veiksmus prieš „Google“.

Praėjusią vasarą būta gandų apie antimonopolinį tyrimą dėl „Android“ ir Europos Sąjungoje, bet kol kas nežinia, koks tų ketinimų, jei jų buvo, likimas. JAV federalinis teismas praėjusią savaitę panašius kaltinimus dėl „Android“ atmetė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (7)