Svarbus įvykis: sukurtas standartas HTTP/2  (0)

Greitu metu turėtume sulaukti atnaujinimo, kurio svarba prilygs 1999 m. įvykiui, kai buvo priimtas standartas HTTP 1.1. Darbo grupė IETF HTTP pranešė, kad patvirtino standarto HTTP/2 specifikacijas, kurios pradėtos kurti 2012 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Standartas HTTP/2 sukurtas, modifikavus Google pasiūlytą protokolą SPDY. Tarp jo naujovių – antraščių laukų suspaudimas (specifikacija HPACK), multipleksingas daugybės užklausų WEB serveriui palaikymui per vienintelį dvipusį TCP kanalą

HTTP/1.x protokolai yra tekstiniai, tačiau naujasis bus skaitmeninis, nors jo semantinis pagrindas (antraštės, pagrindinė dalis (body) ir k.t.) išliks toks pats. Visos naujovės leis padidinti spartą tiek iš serverių, tiek iš klientų sistemų pusės.

SPDY antraščių suspaudimui naudojo algoritmą GZIP, tačiau 2012 m. buvo jame rasta spraga, kurią išnaudoja taip vadinamos CRIME atakos. GZIP bendro naudojimo suspaudimo algoritmas, tuo tarpu HPAC sukurtas tik HTTP/2 poreikiams.

HTTP/2 naudojami tie patys HTTP programavimo elementai, su kuriais dirbama ir šiandien, todėl visa tai palengvins perėjimo prie naujo protokolo procesą. SPDY naudojamas kriptografinis protokolas TLS, tačiau jo naudojimas HTTP/2 nebus privalomas. Tiesa, kai kurie kūrėjai jau pareiškė, kad palaikys HTTP/2 tik su TLS.

SPDY jau palaikomas naršyklėse Chrome, Internet Explorer ir Firefox, taip pat tarnybose Facebook, Google ir Twitter, tačiau kiti puslapiai ir tarnybos šio protokolo nepalaiko.

Google pareiškė, kad naršyklėje Chrome atsisakys SPDY ir pereis prie HTTP/2 nuo 2016 m. Naujoji Microsoft naršyklė Spartan taip pat palaikys HTTP/2. Mozilla pranešė, kad kitą savaitę turinti pasirodyti Firefox 36 palaikys HTTP/2 juodraštines 14 ir 15 versijas.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(40)
(0)
(40)

Komentarai (0)