DirectX 12: žaidimų mėgėjai bus priversti pereiti prie Windows 10  (0)

Praėjusią savaitę kompanijos Microsoft atstovai skyrė keletą minučių operacinės sistemos Windows 10 galimybėms žaidimuose, o taip pat naujos kartos API DirectX 12. Tiesa, tuomet nebuvo pasakyta, kam bus prieinamas DirectX 12, todėl šį klausimą žurnalistams teko aiškintis papildomai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, kad naujasis API bus prieinamas tik Windows 10 sistemoms, o ir ankstesnes Microsoft platformas nepateks. Tokiu būdu, Windows 7 ir Windows 8/8.1 sistemų savininkams teks ir toliau naudotis DirectX 11 galimybėmis.

Ekspertų teigimu, toks Microsoft sprendimas neturėtų stebinti, kadangi taip daroma kiekviena kartą, kai pasirodo naujos operacinių sistemų ir DirectX versijos.

Kadangi pirmuosius metus Windows 10 bus platinama kaip nemokamas atnaujinimas sistemoms Windows 7/8/8.1, vargu, ar kūrėjai ryžis DirectX 12 perkėlimui į senesnes sistemas.

Praėjusiais metais jau buvo kalbama, jog kai kurios naujojo API galimybės reikalaus naujos kartos vaizdo plokščių. nVidia Maxwell grafiniai adapteriai jau palaiko DirectX 12, to paties laukiama ir iš naujų AMD Radeon 300 Series vaizdo plokščių, kurios turi pasirodyti šių metų pirmoje pusėje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai (0)