Paskelbta, kurie vartotojai galės tiesiog atnaujinti savo operacines sistemas į Windows 10  (9)

Kompanija Microsoft jau yra išleidusi kūrėjams skirtą Windows 10 versiją, tuo tarpu sausio mėnesį sulauksime vartotojams skirtos Consumer Preview. Kas galės atsinaujinti? Į ši klausimą atsakymą pateikė programos Windows 10 Insider vadovas Gabriel Aul.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo Twitter paskyroje jis publikavo žinutę, kurioje teigiama, kad visos sistemos, kurios yra ne senesnės nei Windows 7, Windows 10 gaus tiesiogiai, kaip standartinį atnaujinimą, kuris sistemos nustatymams ir programoms įtakos neturės.

Tai reiškia, kad Windows XP ir Windows Vista vartotojams teks įdiegti Windows 10 „nuo nulio“, naudojant ISO atvaizdą. Šiuo metu visi sistemos nustatymai ir įdiegtos programos bus ištrintos.

Kiek anksčiau buvo kalbama, jog Windows XP sistemas reikės atnaujinti „švariai“, t.y. pašalinant jau nebepalaikomą operacinę sistemą. Dabar aiškėja, kad norint įdiegti Windows 10, tą pačią procedūrą teks atlikti ir su Windows Vista.

Deja, Microsoft atstovas nepasakė, ar kas nors gaus Windows 10 nemokamai. Šiuo metu sklando gandai, jog tokią galimybę turės Windows 8.1 savininkai, o Windows 7 atveju teks primokėti nedidelę sumą. Windows XP ir Vista naudotojams teks mokėti pilną licencijos kainą.

Windows 10 nemokamas platinimas tarp Windows 8.1 naudotojų galėtų smarkiai padidinti šios operacinės sistemos populiarumą, kuris praėjusių metų pabaigoje gerokai smuko.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(45)
(4)
(41)

Komentarai (9)