Pašėlusi architektūra: spalvoti namai iš popieriaus (Foto)  (0)

Popierinis namas tarytum koks chameleonas keičia spalvą, nelygu, iš kurio kampo į jį pažiūrėsite. Iš vienos pusės žiūrint atrodo tarsi jis būtų pastatytas iš balto, iš kitos – iš juodo marmuro. Neįprastas kūrinys – tai švedo Mattiaso Lindo vadovaujamos architektų komandos „White arkitekter“ darbas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiūrint į namuką chameleoną (angl. „Chemleon Cabin“) atrodo tarsi statinys visą laiką juda. Toks ir buvo architektų komandos tikslas. Siekiant sukurti judėjimo įspūdį namukui buvo panaudotas į armoniką sulankstytas paviršius. Dėl nelygaus paviršiaus statinys, žiūrint iš įvairių kampų, keičia spalvas, todėl einant aplink jį ratu atrodo, tarsi namas yra spalvotas. Taip išlankstytas fasadas suteikia jam stabilumo. Juodai baltas marmurinis piešinys ant fasadui panaudoto popieriaus sukelia prabangos įspūdį. Tuo tarpu geltona ir balta spalvos būsto viduje suteikia jam jaukumo ir kontrastuoja su fasadu. Kaip rašo vienas įtakingiausių architektūros portalų „archDaily“, trobelė yra sudaryta iš 95 modulių ir sveria apie 100 kilogramų. Stogas ir fasadas yra pakabinami, panašiai kaip „Lego“ kaladėlės.

Namuko vidaus plotas yra apie 7 kvadratinius metrus, o aukštis – 3 metrai. Kadangi dizainas yra gana lankstus, prireikus trobelę galima padidinti iki kelių šimtų metrų.

Statinys pagamintas iš 2 mm storio „Miniwell“ gofruoto popieriaus. Palyginti su kitu panašiu popieriumi, „Miniwell“ yra stabilesnis ir tvirtesnis.

Architektas M.Lindas tiki, kad ateityje bus sukurta ir daugiau popierinių namukų – juk popierius yra atsinaujinanti medžiaga. Toks skaičiavimais paremtas dizainas, sujungtas su skaitmeniniu piešiniu ir naujomis pjovimo technologijomis, leidžia išspręsti daugybę problemų ir kartu sukurti kitokius modernius statinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Giedrė Balčiūtė
(6)
(3)
(3)

Komentarai (0)