Dar vienas skandalas: Xiaomi Mi4 rasti šeši gamykliškai įdiegti kenkėjai  (4)

Panašu, kad nuomonė, jog po skandalo su Lenovo daugelis gamintojų atsisakys minties savo sprendimuose diegti nereikalingas ir įkyrias programėles, nepasitvirtino. Aiškėja nauji faktai, jog kompanijos, siekdamos pelno, nelabai domisi vartotojų duomenų saugumu ir darbo patogumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei visai neseniai pasirodė naujiena apie Oracle diegiamą reklaminį įrankį Ask.com kartu su JAVA technologija, tai dabar „pasižymėjo“ kinų gamintojas Xiaomi, kurio flagmane Mi4 LTE rasta kenkėjiškų programų.

Xiaomi prasikalto dar kartą, kadangi ir praėjusiais metais kompanija buvo apkaltinta vartotojų duomenų rinkimu ir persiuntimu į Kinijoje esančius serverius. Toks faktas visiškai nesutrikdė Xiaomi vadovybės, kadangi šių metų flagmane rastos iš karto šešios kenkėjiškos programėlės.

Iš visų programėlių ypatingai išskirtos trys – Yt Service, PhoneGuardService ir AppStats. Pirmoji priskiriama „adware“ kategorijai ir rodo mobiliame įrenginyje reklamą. Tačiau tai tik mažesnė blogybė, kadangi antroji programėlė pripažinta Trojos arkliu ir leidžia įsilaužti į telefoną. Galiausiai AppStats traktuojama kaip „riskware“.

Saugumo ekspertai teigia, kad Xiaomi Mi4 turi septynis žymius Android pažeidžiamumus. Kadangi išmanusis telefonas yra „nulaužtas“, suteikiant vartotojui prieigą prie gilesnių sistemos nustatymų (suteiktos „root“ teisės), pavojus padidėja dar labiau.

Priminsime, kad Xiaomi naudoja Google nesertifikuotą operacinės sistemos Android versiją su firmine vartotojo sąsaja MIUI.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (4)