Naujovė – „Tele 2“ programėlė leis nemokamai skambinti iš užsienio  (9)

Telekomunikacijų bendrovė „Tele 2“ savo klientams siūlo naudotis programėle „Tele 2 Call“, kuri leis belaidžiu ryšiu skambinti iš užsienio tokiu pat tarifu, kaip ir iš Lietuvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skirtingai nei su „Viber“, „Skype“ ar „WhatsApp“, „Tele 2 Call“ leis nemokamai skambinti ir programėlės neturintiems vartotojams. „Tele 2“ teigia, kad toks žingsnis padės sutaupyti klientams, o bendrovei – uždirbti. „Omnitel“ ir „Bitė“ kurti analogiškų programėlių neplanuoja.

Internetiniame „Tele 2“ tinklalapyje skelbiama, kad programėlė leis ir skambinti, ir priimti skambučius tuo metu, kai vartotojas užsienyje bus prisijungęs prie belaidžio ryšio stotelės, o už skambutį bus mokama tiek pat, kiek ir už pasirinktą planą.

Savo šakos nepjauna

Pasak „Tele 2“ korporacinės komunikacijos direktoriaus Baltijos šalims Andriaus Baranausko, tokią paslaugą nuspręsta įvesti dėl itin didelių tarptinklinio ryšio kainų užsienyje. Kaip pavyzdį jis pateikia Maroką, iš kurio skambutis kainuoja šešis eurus.

„Užsienyje didelę laiko dalį turi bevielį internetą. Sėdi į taksi – didelė tikimybė, kad ten bus internetas. Atvažiuoji į viešbutį – ten yra bevielis internetas. O šalyje, kur jis nėra toks išvystytas, su minimaliomis pastangomis vis tiek jį rasi, – kalbėjo A.Baranauskas. – Jeigu turi užsisakęs neribotų pokalbių planą, skambučiai belaidžiu ryšiu nieko nekainuos.“

Galima pasirinkti daug programėlių, kurios sudaro sąlygas naudojantis belaidžiu ryšiu ar mobiliaisiais duomenimis skambinti nemokamai, – „Skype“, „Viber“ ar „WhatsApp“ – tik kelios žinomiausios iš daugelio. Vis dėlto, pasak A.Baranausko, minėtomis programėlėmis galima skambinti tik tiems vartotojams, kurie jas turi.

Pavyzdžiui, tam, kad „Skype“ vartotojas galėtų paskambinti kitam vartotojui nemokamai, šis taip pat turi turėti „Skype“. Tas pats su „WhatsApp“ ir „Viber“. O „Tele 2 Call“ leis skambinti bet kuriam vartotojui surinkus jo numerį – taip pat ir į „Omnitel“ ar „Bitės“ tinklus.

Prisiminus diskusijas ir niūrias prognozes telekomunikacijų sektoriui, kurios kilo po to, kai „Facebook“ įsigijo „WhatsApp“, iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad išleisdama programėlę „Tele 2“ pjauna šaką, ant kurios pati sėdi ir atima savo pragyvenimo šaltinį.

A.Baranausko manymu, dėl to nuostolių būti neturėtų: „Mes manome, kad vartotojai pradės daugiau šnekėti. Jeigu jie pradės daugiau šnekėti, jie mums mokės arba už minutes, arba abonentinį mokestį už išvažiavimą. Mes iš to irgi išlošiame.“

Konkurentai programėlių nekurs

Kiti Lietuvos telekomunikacijų operatoriai analogiškų programėlių pristatyti neketina. Pasak „Bitės“ Korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovės Žanos Jakevičienės, skambutis belaidžiu ryšiu ne visuomet bus tokios pat kokybės, kaip skambinant mobiliuoju.

„Paslaugų įvairovė visada sveikintina, taip klientai gali pasirinkti ir atsirinkti tai, kas iš tiesų vertinga. Skambučiai Wi-Fi tinkle turi ir privalumų, ir trūkumų. Pavyzdžiui, klientų galimybės naudotis šia paslauga labai priklauso nuo buvimo Wi-Fi ryšio zonoje, naudojimasis kuriuo taip pat neretai apmokestinamas; taip pat gali svyruoti garso kokybė. Šiuo metu analogiškos paslaugos pristatyti neplanuojame“, – sakė Ž.Jakevičienė.

„Omnitel“ verslo vystymo skyriaus privatiems klientams vadovo Povilo Dapkevičiaus teigimu, tokia programėlė yra nišinė, o rinkoje yra gerokai didesnių bendrovių, kurios gali teikti geresnes paslaugas.

„Mes nesvarstome savo programėlių kūrimo skambinimui iš užsienio ar kažkokiais kitais kanalais. Nesvarstome dėl tos pačios priežasties – manome, kad yra rinkoje kur kas didesnių žaidėjų, kurie tai daro profesionaliai ir yra specializuoti toje srityje“, – sakė P.Dapkevičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(23)
(3)
(20)

Komentarai (9)