Klaipėdos terminalo dujos – į Pietų Ameriką?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2015-03-30 19:57
Tai kodėl dabar dar neužsuktos? Sužlugdyti minimum Achemą be vargo būtu galima. O ir šiaip, Lietuva perka labai nedaug rusiškų dujų, jie beveik nė nepastebėtu to nuostolio. O kaip sakai propaganda galėtu realiai ištestuoti kokios gi kainos to SGD, ir jei tikrai taip kaip įsivaizduojam, iškart lietuvių politikai būtu apraminti taip, kad dar ilgus metus turėtu devynis kartus pagalvoti prieš ką sakant. Rusijos įvaizdis? Jau dabar apie Rusiją taip čia kalbama, kad blogiau nuo dujų atjungimo nė nebūtu.
Creatium 2015-03-30 20:24
Juokingas ir vaikiškas tavo mąstymas. Ką laimės Rusija išjungus dujas mums? Praras savo mėgiamą argumentą, kad SGD terminalas Lietuvai visiškai nereikalingas. Mat net užsukus dujas, Lietuva sėkmingai jas nusipirktų rinkoje. Va ir visa magija, kodėl Rusija dabar neišjungia dujų tiekimo. Tai tiesiog nepadarytų jokios įtakos + išrūkytų jų kuriamus mitus apie terminalą. Reikia turėti labai siaurą mąstymą, kad to nesuprasti. O skaičių dėl terminalo "neapsimokėjimo" taip ir nepateikei. Tai to ir verti tavo teiginiai...
Arns 2015-03-30 20:36
Creatium,tai tavo skaičių visi laukiam, nes aš sakau, niekas jų nesako, tik skundžiasi. Giriančių nerasta (na ok Prezidentė, bet kada ji pati dujas matė?). Kodėl praras argumentą? manau kaip tik privers parodyti kokios gi tikrosios kainos (nes dabar gazprom dujos pabranginamos būtent dėl terminalo mokesčių ir brangesnių dujų). Mažas dujų karas prieš Lietuvą, didelis argumentas likusioms valstybėms, kad geriau iš Rusijos dujas pirkti susitarus...
Kadras 2015-03-30 21:09
Pastacius butinges terminala irgi visi kliedejo, kam jo reikia, taigi rusams neapsimokes uzsukti druzbos, mums reikia per mazai naftos, kad Rusija ka nors pajaustu uzsukus. O ka dabar turim? Jau apie 8metai kaip druzba netiketai sugedusi, turbut labai rimtas gedimas, kad nepavyksta sutvarkyti... O Lietuvos politika teroristu atzvilgiu yra sveikintina.
Arns 2015-03-30 21:44
su teroristai nesiderama, tai kodėl dar visi perkam dujas? Gi anot patriotų belieka sulaukti Ukrainoje tankų su lipdukais /nupirkta už Lietuvos dujų mokėtojų pinigus/. Pasilikim vien ant SGD jei jau jis toks nepaprastas daiktas. Kaip sakoma, nelaukim kol draugystė auaižės rusų pusėje
Shinigami 2015-03-30 21:59
ruskinas ne ta šalis su kuria butu galima tartis. Tu arba atsuki jai užpakalį ir jį tave tvarko per užpakalį, arba ptvarky ir per burna. Bet kokiu atvejų, busi patvarkytas kaip Ukraina.
Kadras 2015-03-30 22:58
Tau su sveikata viskas gerai? nes jau pradedi kliedeti
Simplicity 2015-03-30 23:05
referendumą padarė ir t.t. O Vova paėmė ir prisipažino, dar ir per televizorių filmą parodė, kad Krymo okupacija yra būtent jo projektas. Kuris iš jūsų meluoja?
TAURAS 2015-03-30 23:59
Nu man irgi tas terminalas atrode maziu, maziausiai itartinas ir visgi ne be reikalo. Ir taip buvo aisku, jog mum nereikia tokio proekto. Visu pirma gazpromas numuse duju kaina del TEISMO nuosprendzio. Jei nebutume taip greit sio terminalo susiveike, turbut net niekas nekalbetu apie sio terminalo reikalinguma. Nebent konfliktas Ukrainoje jau buvo nuspejamas pries keleta metu, ko pasakoje nebutume galeje taip inirtingai draskytis. Immortallt, per 25 metus musu valdzia tiek kartu isbarskino musu piliecius, bet tu vistiek pritari VISIEMS ju sprendimams ir juos uoliai gini..
TAURAS 2015-03-31 00:36
Nu man irgi tas terminalas atrode maziu, maziausiai itartinas ir visgi ne be reikalo. Ir taip buvo aisku, jog mum nereikia tokio proekto. Visu pirma gazpromas numuse duju kaina del TEISMO nuosprendzio. Jei nebutume taip greit sio terminalo susiveike, turbut net niekas nekalbetu apie sio terminalo reikalinguma. Nebent konfliktas Ukrainoje jau buvo nuspejamas pries keleta metu, ko pasakoje nebutume galeje taip inirtingai draskytis. Immortallt, per 25 metus musu valdzia n kartu isbarskino musu piliecius, bet tu vistiek pritari VISIEMS ju sprendimams ir juos uoliai gini..
DJ_LFS 2015-03-31 02:37
Gerbiamieji, nešvaistykit savo brangaus laiko tuščiai diskutuodami su kremliaus troliais, juolab, kad kai kurie demonstratyviai užsidėję tos fašistuojančios valstybės skudurą skleidžia mongolišką melą. Nekreipkit dėmėsio ką jie spangsta, jiems mokama už tai alga, kad būtų palaikoma dirbtinė tuščia diskusija. Tokius reik banint, nes demokratinius įrankius jie naudoja kaip ginklą prieš mus.
DJ_LFS 2015-03-31 02:40
Ir tuo pačiu pamirškit bet kokius civilizuotus pasitarimus su tais azijatas. vienintelis tarimasis kurį jie pripažįsta, tai stiprus pendelis į šikną.
immortallt 2015-03-31 09:12
Melagis ir i*****s esi. Pirma, nepateisinų aš visų sprendimų, yra visa eilė projektų, tvarkų ir situacijų kurias smerkiu, bet tai nereiškia, kad jas išspręsti paprasta. Kodėl nėra paprasta? Dėl idiotiškų moralinių įsitikinimų, kaip kad net žudiko ar nusikaltėlio gyvybė ir teisės svarbios. Antra, teismo sprendimai buvo ne vienas ir Rusijai giliai dzin ant to, kol esi priklausomas nuo jos vamzdžio, nes tiesiog pakeltų dujų kainą remiantis išaugusiais kaštais. Taip pat terminalas yra saugumo garantas, kad nedings tau šildymas ir elektra, nes rusams neatiduosi pvz elektros skirstomųjų tinklų už 10 mln eurų, kaip jau su dujų vamzdynais buvo padaryta. Nu galų gale gyvenime, tu norėtum būt priklausomas nuo maisto iš vieno šaltinio, ar keletos? Jei būsi priklausomas nuo vieno, kainos ir sąlygos maistui gauti bus tokios, kokių norės pardavėjas. Sakys pasilenkti - lenksis. Sakys ėst šūdą - ėsi. Lieps čiulpti - čiulpsi. Jei ne iškart, tai po poros dienų, kai badas prispaus. Dabar turima gausias alternatyvas ir Rusija nebegalės dujų kainas pakelti 20% aukščiau rinkos kainos. Įsidirbęs terminalas taip pat galės pasiūlyti kitų paslaugų, kaip pvz SGD laivams ir pramonei, kas padės padengti ~ pusę terminalo kaštų, galbūt net viską, jei paklausa vystysis toliau. Vien iš šito tavo komentaro galiu pasakyti, kad verslu gyvenime nesugebėsi užsiimti su tokiu požiūriu, nes dar nė vienas verslas nebuvo sėkmingas su tiekimu iš vieno šaltinio.
Creatium 2015-03-31 10:15
Vienas kolega jau gerai pakomentavo - pradedi kliedėti. Akivaizdžiai propagandinį šūdą varai aiškinamas, kaip SGD terminalas nereikalingas, nes Gazprom kaina tokia maža. O, kad Gazprom kaina tokia maža, nes SGD terminalas čia pat stovi, tai pamiršti. Kol to nesuprasti, iš mano pusės diskusija baigta. Nebent pateiksi kokius nors skaičiavimus, ko nepadarei iki šiol (prisimink: pirmas pradėjai aiškint, koks terminalas nuostolingas). O adminams siūlau tiesiog banint tokius už forumo teršimą. "Diskusijos", kai viena pusė kala tuos pačius teiginius į kas antrą postą nėra diskusija. Tai tiesiog spamas ir šlamštas, vertas mažų mažiausiai trynimo.
Arns 2015-03-31 11:22
, kaip miela, neturi argumentų tai bandai kokią nesąmonę parašyti. Pats pirmas pradėjai mane vartyti dėl skaičių, nieko nepateikdamas. Aš bent jau pateikiau nemažai straipsnių kur tiesiogiai su terminalu susiję žmonės sako jog yra problemų.Bet žinoma gi kitokia nuomonė yra tik išdavikų Kur sakau jog terminalo nereik? Aš sakau jog blogas sprendimas priimtas neskaičiuoti ir nesitarti, tik prisiimti pirkinį ir paskui bėdoti jog nieko gero iš jo nesigauna. Euforija dėl jo praėjo visiem kas mato skaičius, eiliniams gyventojams stengiamasi apie terminalą nė žodžio neprasitarti (būtent todėl ir pabrėžiu jog sutartys su Statoil dėl dujų yra, bet niekas nesiteikia atskleisti nei kiek mokama nei kiek dujos pabrangsta dėl terminalo dujų maišymo su Gazprom). Kalbėta kaip reikės regionui jo - fail (niekas nepareiškė noro juo naudotis), kalbėta jog atpigins dujas - fail (dabar terminalo dujų niekas nenori pirkti), kalbėta jog Lietuvos poreikiams patenkinti reikia tokio dydžio laivo - fail (nė trečdalio Lietuva neišnaudotu vien terminalu dirbdama jei Achema ir toliau pati su Gazprom tarsis dėl jai reikalingų dujų). P.S kalbant apie Gazprom kainas, pamiršti ir arbitražo sprendimąir jog kainos formulėje buvo daug kas susieta su naftos kaina, galų gale jog Lietuva nesiderėjo (latviai ir estai derėjosi, todėl jau senai mokėjo mažesnes kainas artimesnes Vakarams)
immortallt 2015-03-31 11:40
Estija su Suomija tartis pradėjo dar anksčiau, nei Lietuva pradėjo savo terminalą planuoti. Jie vis dar tariasi. Panašu dar dešimtmetį tarsis. O dabar jau nebestatys jie regioninių terminalų, nes toks jau yra, plėtos infrastruktūrą, kad išnaudotų mūsų terminalą. Arbitražo sprendimo nėra ir Rusijos veiksmų tai niekaip nekeičia. Estija derėtis galėjo, nes iš esmės dujų iš Rusijos jai reikia labai mažai. Latvija dujų vartoja irgi palyginus mažai, turi milžinišką hidroelektrinę, tad derybiniai svertai geresni. Plius latviai atsiduoda rusams dulkinami. Tad derybos mažai ką davė. Gazprom iš vis į derybas nėjo, kol nebuvo aišku, kad terminalas bus.
DJ_LFS 2015-03-31 12:21
juokingiausia, kai rusų agentai į kovą pasitelkia "supuvusių vakarų" žodžius :d