Sparčiausią internetą turinčių šalių reitingas pagal Akamai  (7)

Kompanijos Akamai pateikta statistika leidžia eilinį kartą pažvelgti į vidutinę interneto ryšio spartą įvairiose šalyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausi duomenys, remiantis 2014 m. IV ketvirčio ataskaita, rodo, kad vidutinė pasaulinio interneto sparta šiuo metu sudaro 4,5 Mbit/s, to tai yra 0,7% daugiau, nei ketvirčiu anksčiau. Pirmame dešimtuke yra šešios šalys, kuriose užfiksuotas interneto spartos augimas, trijose pastebėtas kritimas, tuo tarpu vienoje (Šveicarijoje) pokyčių neįvyko – vidutinė sparta čia išliko 14,5 Mbit/s. Sparčiausią interneto ryšį turi Pietų Korėja: nežiūrint į tai, kad čia buvo stebimas 12% greičio kritimas, jai vis tiek pavyko išsaugoti pirmą vietą su 22,2 Mbit/s. Antroje vietoje liko Hong Kongas (16,8 Mbit/s), trečioje – Japonija (15,2 Mbit/s). Vidutiniškai 14 Mbit/s interneto ryšio sparta gali pasigirti Švedija, Šveicarija ir Olandija, už jų nugarų liko kaimyninė Latvija (13 Mbit/s), taip pat Airija (12,7 Mbit/s), Čekija (12,3 Mbit/s) ir Suomija (12,1 Mbit/s).

Akamai reitinge yra 98 šalis, kurioje fiksuotas Interneto spartos augimas – nuo kuklių 0,1% (Čekija) iki 78% (Nepalas). Pateiktame reitingo dešimtuke, deja, bet nėra Lietuvos. Pagal Akamai 2014 m. III ketvirčio duomenis, vidutinė interneto sparta Lietuvoje – 4,2 Mbps. Tuo tarpu naujausioje Akamai ataskaitoje Lietuvos tikslių duomenų nėra iš viso.

Nepaisant interneto plėtros ir jo spartėjimo, pasaulyje vis dar yra apie 4,3 mlrd. žmonių, kurie prieigos prie interneto neturi.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(21)
(4)
(17)

Komentarai (7)