Suomija nenori žaisti slėpynių: neteisėtai įsibrovęs povandeninis laivas sulaukė sprogmenų porcijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-04-29 13:47
Nesuprantu tik vieno, jei jų vandenyse, kodėl ne kovinis užtaisas iškart? Tai arba karo veiksmus atlikinėjantis priešų laivas, arba kontrabandininkai (kas labiau tikėtina tik filmuose).
Arns 2015-04-29 14:56
Ko daugiau tikėtis iš iš imortaliuko. Palinkėčiau, kad sėdėtum lėktuve, kuris 1m įskristu į svetimą teritoriją ir ten tave numuštu Niekas nenori karo. Įspėjimo sistemos sugalvotos būtent tokiu tikslu. Jei ten būtu karinis laivas, po šūvio į jį, jis legaliai tai galėtu galėtu laikyti jo užpuolimu, ir atsišaudyti. Pilna būtu aukų ir sužeistųjų, gal per klaidą nukentėtu net civiliai (kaip tarkim Iran Air Flight 655 atveju) ir tada komisijos aiškintusi kas ir kaip, kodėl ir kam. Nukentėjusiems matyt palengvėtu... Būtent dėl šito pakankamai nedaug incidentų taikos metu, kai ryžtamasi atakuoti grėsmės nekeliančius objektus.
Absoliutas 2015-04-29 16:11
Sikarta sutinku su sio smulkaus "niekselio" nuomone
mnv 2015-04-29 16:27
Optimistikai galvojama, kad jis ten per metra iplauke. Ai dar, naujesnis pvz butu MH17 Tai pirma toks turetu i galva sauti, bet..
lucy 2015-04-29 17:10
Aš vieno dalyko nesuprantu, realiai straipsnyje taip ir neparašė ar ten buvo povandeninis laivas ar ne. Gi jei jis nuplaukė šalin ar tiesiog kiurksojo ten tai tikrai turėjo užtikrintai aptikti? O kam tada toks žodžių atsargumas ir tik įtarinėjimai, o ne tvirti teiginiai? Šiaip nenusimanau nieko apie laivyba ar juolab povandeninius laivus, bet nejau taip sunku patikrinti ar žinomoje vietoje yra laivas ar ne? + jei jis plaukia šalin tai turėtų dar daugiau triukšmo skleisti ir galėtų jie pasitvirtinti savo spėliones ir galėtų normaliai ir išdidžiai pareikši jog iš tikro aptiko rusų laivą žaidžiantį ne savo smėlio dėžėje?
immortallt 2015-04-29 18:40
Svetimoje teritorijoje jau plaukia ir dar neva suomiai karą išprovokuotų Arns požiūriu, jei rusai atominę balistinę raketą paleistų ir amerikonai ją numuštų, tai amerikonai išprovokuotų karą. Kitaip sakant, jei tave prievartauja - leiskis, o po to skųskis visiems.
Arns 2015-04-29 18:57
immortallt, tai eik, tarnauk, įvedinėk tvarką Taip, jei šauni į laivą ar lėktuvą, ir jis ginkluotas, jis turi teisę gintis. Maža to, karyboje šie kariniai vienetai yra teritorijos, tad tarkim net jei tikras pažeidimas padarytas, visviena yra prašoma leisti įžengti ant svetimo laivo denio, nes tai tos valstybės teritorija. Kur jis bebūtu, kokios bebūtu aplinkybės yra protokolas. Jei ne tokios taisyklės, ko gero jau lauktume kokio 15-o pasaulinio karo. Niekur geriau už karybą netiks posakis devynis kartus pagalvok prieš ką nors padarydamas. Nes iššauti lengva, atsakomybė tą padaryti tinkamu laiku.
vardasas 2015-04-29 19:04
Immortal gal truputi iseik i lauka gryno oro ikvepk, itariu per savo darba ir kompiterinius zaidimus jau kabinete oras turetu buti truputi prasvinkes. Pradedi lyginti pimpala su pirstu. Kai paleis balistine tada jau bus nebe provokacija o karas. Jei kazkas prieina prie taves ir tau vaidenasi kad prievartauja tai tau rimtai reikia atostogu
immortallt 2015-04-29 19:27
Ai, tai karinis povandeninis laivas svetimoje teritorijoje nėra karinis veiksmas? O kovinių užtaisų sprogdinimas savo teritorijoje, ne svetimoje, jau karinis veiksmas? Gera logika
Arns 2015-04-29 19:58
Beviltiškas reikalas su beviltišku žmogum karyboje diskutuoti Ne tau suprasti kas yra užpuolimas, juo labiau ne tau suvokti kam yra naudojami įspėjimai. Gi tamstelė net virš Lietuvos ekonominės zonos skrendančius lėktuvus raginot mušt, tik nepasidomėjot (kaip ir žurnalistai) kad ten galima būti, ir kad procedūra priskristi, atpažinti, parodyti ginkluotę skaitosi periimimas. Matai suaugę karybos žmonės neskuba priiminėti neapgalvotų žingsnių, kai tokie kaip tu... na liaudyje sakoma "triedžia toliau nei mato". Patikėk, jei suomiams būtų grėsęs pavojus, būtu ir atitinkamos priemonės naudojamos. Kaip ir hipotetineme oro erdvės pažeidime, galima mušt viską kas juda ir neatsako, galima suvoki jog yra priežasčių dėl kurių neatsako (ar kaip pvz F-22 atveju, atsakymo galimybė pilotui iš vis išimta, siekiant kuo mažiau pastebimą lėktuvo veikimą padaryti), ir todėl kol nekelia pavojaus imamasi ne drastiškų metodų.
Mbucks12 2015-04-29 20:20
Nekreipk į juos dėmesio ,visiškai teisingai mąstai. Tiesiog rublio kursas truputi pakilo, tai matai atsirado pinigų internetiniams kareivukams, suaktyvėjo. Po mėnesio sakys kad Suomiai išprovokuoja karą numušdami Rusišką tanką riedantį Helsinkio gatvėmis.
vardasas 2015-04-29 21:13
jei nepastebejote laido riteriai sitas laivas plaukioja tikrame pasaulyje, o ne kompiuteryje,tai nera zaidimas, jei nepatiks prasidejes karas jo neisjungsi ir isnaujo nepradesi. tik visiskas kvailys galetu taip imti ir pradeti saudyti, net rusas nepradeda tik bando isprovokuoti
trapecijus 2015-04-29 21:18
Aš šitą situaciją isivaizduoju maždaug taip: Į mano kiemą nesiprašęs ateina visą gyvenimą geriantis, kaimynus terorizuojantis, neprognozuojamas agresyvus kaimynas su kirviu rankoj. Paimu savigynai skirtą pistoletą, iššaunu į orą, duodamas suprasti, kad galiu ne tik į orą šaut prireikus. Tas durnius agresyvus alkoholikas išslenka atbulomis iš mano kiemo. Pagal Arns, aš provokuoju karą su kaimynu. Nu tik visiškas durnius gali tokias nesąmones rašyt. Arba tikrai rašoma už rublius, arba dar blogiau - nuoširdžiai.
moo 2015-04-29 21:31
Lygiai kaip parašei, taip ir buvo - atėjo, šeimininkas šovė į orą, kaimynas pasišalino. Va jei šautų iš karto tarp akių, tektų kažką įrodinėti, o gal ir pasėdėti. Šį kart tenka sutikt su Arns.
Kodilodinoza 2015-04-29 21:42
Kas kam ne aišku, išmete perspejamają sprogmenų bačką ir tiek iš straipsnio, net neaišku ar tas povandeninis laivas buvo ar tik Suomiams paranoja. Todėl nereikia nervintis kaip sakė Arns jei būtų buvęs realus pavojus butu išmetę ir normalių sprogmenų bačką. Ir ne aš nesu (Arns gerbėjas ar Rusijos gynėjas).
Arthuras 2015-04-29 21:47
Žiūriu liaudžiai visai smegenis spaudžia. Suomiai net nesugebėjo identifikuoti, kas ten per daiktas apskritai buvo. O jūs iškart - šaut šaut, naikint. Būtų tas objektas kėlęs grėsmę, būtų ir sušaudę. O dabar perspėjo ir išplaukė. Karo baisiai norit?
kestutisz 2015-04-29 22:05
Na, bet galima gi ir grynai mokymo tikslais tikrą bačkutę išmest - gi savo teritorijoje, civilių ten ir būti negali, blogiausiu atvejų greenpeace pasinervuotų ir tiek. O jei kažkas paklydo - nu sorry, kitą kartą gal su civiline navigacija paviršium slinks :)
SaMaras 2015-04-29 22:30
jo ateina senas prasigėręs neprognozuojamas kaimynas su dubiltofke rankose į tavo kiemą ir kol jis nenušovė tavo sūnaus tol jis pasiklydęs našlaitis.. palaukim pažiūrėkim gal jis nieko nenori ir išeis (netaigiu kad laivas buvo ir jei buvo tai jis kažkurios tai šalies)
deivis 2015-04-29 22:45
Man tik keista kaip Arns, visur, bet kada puola aštriai ginti Rusus. Ir pastebėjau, rimtus postus atsako tik kur gali, kur būna neteisus išvis nieko neberašo ir dingsta. Iš to susidaro įvaizdis, kad Rusai visada viską daro pagal normas ir Rusai tikrai nėra agresoriai. Juokinga. Aišku, to laivo jei jis buvo nereikėjo iškarto sunakinti, būtų kvaila, bet nuolat bet kokį Rusų veiksmą (kurie nuolat kartojasi) pateisiną ir priima kaip visišką normą (ai nieko tokio vieną dieną povandeninis plaukioja, kitą vienas kitas naikintuvas šalia praskrenda, čia viskas ok), man galva neįšneša, toks pasišventimas Rusams. Pagal, tave jie viską daro "Gerai". Čia ir išsiryškina smegenų išplovimas. Ką galiu pasakyti, faktas kad JIE TAIKOS KURTI NEPADEDA.
ISG 2015-04-29 22:51
Nepuole nes bijojo motinos Rusijos galybes. Rusija - vienintele valstybe galinti JAV paversti pelenu kruva.