Izoliacinių palapinių revoliucija: žiemą jose – šilta, vasarą – vėsu, o bet kuriuo metų laiku – negirdėti triukšmo (Video)  (1)

Iškylos su palapinėmis – vienas nuostabiausių būdų patirti gamtą. Tiesa, dažnai jis ne toks patogus, kokį įsivaizduojame. Paryčiais palapinėje gali prižadinti vidun besiskverbiantis šaltis ar triukšmas. Vasaros dieną įprastoje palapinėje neretai pasidaro tvanku. Tačiau naujo tipo izoliacinėse palapinėse „ThermoTent“ tokių nepatogumų nebėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė suprojektavo ir pasiuvo palapinės pamušalus iš izoliacinėmis savybėmis pasižyminčio audinio. Šie pamušalai ištempiami palapinės viduje, po vandeniui nepralaidaus audinio sluoksniu. Toks sprendimas leidžia palaikyti pastovią temperatūrą palapinės viduje. Be to, izoliacinis audinys sugeria išorės garsus – palapinėje besiilsintys poilsiautojai negirdės kaimynų triukšmo ar festivalių dalyvių šurmulio.

Izoliacinės palapinės idėją ištobulino 38-erių Derekas O'Sullivanas iš Airijos, iškylų su savo šeima metu dėl šalčio praleidęs ne vieną bemiegę naktį.

„Kadaise su žmona keliavome po Snoudoniją. Nakvojom palapinėse. Aš gal šimtąjį kartą pabudau nuo šalčio. Atsisėdau ir pamaniau – užteks. Ir jau kitą rytą ėmiausi izoliacinės palapinės brėžinių. Taip ir gimė „ThermoTent“, – pasakojo D. O. Sullivanas.

Netrukus brėžiniai virto kūnu – pirmąja pasaulyje termiškai ir akustiškai izoliuota palapine.

„Mūsų palapinės yra žymiai šiltesnės už kitas vėsiame ore ir vėsesnės per karščius, – tikina išradėjas iš Airijos. – Be to, viduje nesigirdi jokio aplinkos triukšmo.“

„ThermoTent“ išorinė dalis pasiūta iš standartinio vandeniui nepralaidaus audinio – kaip ir visos kitos palapinės. Tačiau audiniai palapinės viduje yra visiškai kitokie. Bus siuvamos trivietės ir šešiavietės palapinės – su priemene ir langais. Kadangi projektas sukurtas iš lengvų medžiagų, jo autoriams pavyko išvengti palapinės „antsvorio“ ir gabaritų problemos – „ThermoTent“ nėra sunki ir gremėzdiška.

Taip pat tikimasi, kad „ThermoTent“ ypač pravers nelaimės zonose – tokių palapinių siunta jau išsiųsta į žemės drebėjimo nuniokotą Nepalą.

„ThermoTent“ jau pristatė savo produkciją socialiniame tinkle „Kickstarter“. Pradinė kaina – nuo 485 eurų už trivietę palapinę iki 1 190 eurų už šešiavietę palapinę.

(66)
(2)
(64)

Komentarai (1)