Naujasis „Lenovo LaVie Z“ geriau net už naująjį „Apple MacBook“?  (3)

Prieš kelis mėnesius „Lenovo“ kompanija pranešė apie naujo nešiojamo kompiuterio modelio įvedimą į rinką. „LaVie Z“ kūrėjai turėjo užduotį atkreipti ypatingą dėmesį į įrenginio mobilumą. Rezultatas – „LaVie Z“ yra lengvesnis nei dauguma 13 colių ekrano įstrižainę turinčių nešiojamų kompiuterių. Pasirodo, jog net naujausias „Apple“ kompanijos 12 colių „MacBook“ įrenginys yra sunkesnis nei „LaVie Z“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lenovo“ jau paleido į prekybą „LaVie Z“ kompiuterius. Naujasis nešiojamas kompiuteris turi penktosios (Broadwell) Intel Core i7-5500U procesorių bei yra 13,3 colių ir 2560 x 1440 pikselių skiriamosios gebos ekraną. Viduje – 8 GB RAM bei 256 GB SSD. „LaVie Z“ taip pat turi dvi USB 3.0 jungtis, HDMI jungtį, SD tipo atminties kortelių lizdą, bevielio tinklo 802.11a/b/g/b/ac valdiklį, Bluetooth 4.0 bei 720p internetinę kamerą.

„LaVie Z“ korpusas yra 16,9 mm storio. Visuma sveria vos 0,84 kg (palyginimui, „Apple MacBook“ sveria 0,92 kg). Tiesa, skirtumas nėra didelis, tačiau pažymima, jog „Lenovo“ kompiuteris taip pat pranašesnis našumo požiūriu.

Jau žinoma, kad pagrindinė „Lenovo LaVie Z“ kaina yra 1499 doleriai. Gamintojo pasiūloje taip pat yra „LaVie Z360“ versija su jutikliniu ekranu bei vyriu, įgalinančiu ekrano sukimąsi 360 laipsniais (kaip „Yoga“ serijoje). Šis modelis kainuoja mažiausiai 1699 dolerius. Pasak gamintojo, abiejų versijų baterija turi užtikrinti daugiausiai 9 veikimo valandas.

Tolesnėje nuorodoje peržvelgus lietuviškas „Apple MacBook“ kainas, panašu, jog ir pagal šį parametrą „Lenovo LaVie Z“ mes rimtą iššūkį „Apple“ kompiuteriams.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai (3)