„Taksi žudikas“ įžengė į Estiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2015-05-22 10:35
Eilini karta zmones nesugeba pripazinti, kad kazkieno laikas baigesi ir kazkas naujas ateina. taxi yra 20a. pasenes palikimas. Tik laiko klausimas kada ju neliks, ir protingi taxi vairuotojai persikvalifikuos i uber vairuotojus. uber yra tikrai geras sprendimas kaip padaryti taxi tikrai malonia transporto priemone ir Lietuvai to labai reikia, Lietuvos taxi ir ypac taxistai yra geda! vargiai Lietuviskai snekantys, neplautom kojinem, pusgirciai marozai, ok, gal per riebiai parasiau, bet tame yra labai daug tiesos. taxi naudojuosi labai daznai (kai bunu Lietuvoje), vaizdelis tikrai ne koks. Vaziuoti Uber yra malonumas! nereikia puse valandos "duotis" visais numeriais kuriuos tik zinai, kad gautum, bet ka kas tave paveztu namo, kalbu apie savaitgalius kai itin bizi, taksistai malonus, ir inteligentiski, dar ir "mineralkos" pasiulo kainos labai geros, daug geresnes nei tradiciniu taxi, masinos "nuliovos". as matau tik pliusis uber puseje. Kas nors manote kitaip?
Creatium 2015-05-22 11:12
/\ Kita vertus, užsienyje Uber privalumai lieka tik vienintelis: greitas aptarnavimas. Mašinos beveik visur naujos, vairuotojai tvarkingi ir paslaugūs. Taksi kaip paslauga nėra nykstanti veikla ir ji niekada neišnyks. Net ir tolimoje ateityje nematau, kad ji galėtų išnykti. Gal automobiliai važiuos patys, tačiau tai bus ta pati paslauga. Keisis tik forma: iš taksi įmonių > į taksi atskirus vairuotojus > į autonominius taksi. Beje, kuo labai Uber skiriasi nuo eTaksi sistemos Vilniuje? Nebent tuo, kad vairuotojai turi laisvą grafiką.
T 2015-05-22 11:28
Jau TV, radijas, kalkuliatorius ir daug daug kito "persikėlė" į mobiliuosius ar planšetes, atėjo laikas ir visokiems spidometrams, taksometrams ir kt. taksistų aksesuarams. Dabar kai girdėjau tai visokie taksistų spidometrai vos ne užplombuoti ir t. t. Valstybė ima mokestį vos ne vieno km tikslumu. Aišku ne visiems gali patikti tas Uber. Kita vertus niekur nedings seni taksistai su savo įpročiais ir iš niekur nauji neatsiras, tik išmes visokius skaitiklius ir įsidės Uber.
Sljder 2015-05-22 13:33
Aš irgi nematau argumentų kodėl turėtų taksistai pasikeisti. Tas pats leituviškai nešnekantis ir kojinių neišisplovęs taksistas užsiregistruos uber, praeis patikrą ir dirbs lygiai taip pat, kaip ir seniau dirbo.
mygatukas 2015-05-22 15:02
tiek, kad nepamirškit, kad Uber yra vertinimo sistema, todėl tie marozai turės pasistengt, kad kas su jais važiuotų
Gediminas Jurgaitis 2015-05-22 17:55
visu pirma yra vertinimo sistema paciu Uber atstovu, smirdantis marozas ir snekantis tik savo kalba kitoje valstybeje nesvarbu is kur jis bebutu, niekada nepraeis i uber, antra jis dar ir keletos metu senumo masina tures turet ir tik is uber listo. pasatas 90-uju metu nepraeis
Gediminas Jurgaitis 2015-05-22 17:55
tu nesupranti apie ka kalbi...
silicon 2015-05-22 18:19
Vertinimo sistema privers tikrai pasistengti. Aš pats apgyvendinu žmones per Airbnb, atsiliepimai būna beveik visada labai geri, tai turiu klientų, bet visada turiu labai stengtis - pora blogų atsiliepimų ir mano biznis būtų baigtas. Kitas dalykas yra kainos apskaičiavimo sistema - taksistai visose pasaulio šalyse vagia iš klientų išsijuosę, o Uber nuo to apsaugo. Vienas kolega Anglijoje turėjo antrą darbą taksi, tai pasakojo, kad jie prie užplombuotų taksometrų rankų nekiša, yra kažkokių kitokių būdų juos paveikti nepažeidžiant. Trečias privalumas yra kiekvieno galimybė save lanksčiai įdarbinti ar tiesiog nusikratyti nuo sprando bjaurų direktorių ir susimažinti sau stresą. Taip pat tai yra esminis veiklos optimizavimas - nebereikia dispečerių, kompanijų direktorių, sekretorių, finansininkų ir t.t., taip suteikiama pigesnė paslauga ir daugiau pinigų tenka vairuotojui. Sutvarkius teisinę bazę galėtų būti kuo puikiausiai surenkami mokesčiai, todėl tikiuosi, kad nesugalvos Lietuvos valdžia stabdyti progreso ir neuždraus Uber Lietuvoje.
Katė 2015-05-23 22:33
Tai gal pasilenkęs kojines uostai? . Pasakymas, jog taksistai pusgirčiai važinėja išvis neįtikimas, meluodamas jausk saiką. Na, o kad „taksistai vargiai lietuviškai šneka“, juokinga išgirsti iš žmogaus kurio paties lietuvių kalbą ir raštą vertinčiau geriausiu atveju dvejetu. Mano name gyvena taksistas. Automobilis visada blizgantis, kartais matau jį degalinėje plaunantį kilimėlius, savo auto jis prižiūri, nes klientas į purviną nesės. Vyras jis atšiaurus ir visada treniguotas, bet koks taksisto darbas? Jau pasimiršo istorija apie poros paauglių nukapotus taksistui pirštus? Išvežiojamas girtų kompanijas, privemtus automobilius, nemokius klientus? O „Uber“ jei mokės visus mokesčius ir draudimus, t.y. sąžiningai konkuruos, lai atsiranda, tik ko tai aš abejoju ar jie nors kam nors mokės kompensaciją įvykus avarijai...
aurimokas 2015-05-24 20:55
Taksistai bent jau moka mokesčius valstybei vienokia ar kitokia veiklos forma. O kaip bus su tais uber vairuotojais? Visi pinigai į kišenę ir valstybei špyga?
vanduo4 2015-05-25 02:51
Airijoje yra kažkas panašaus - HAILO. Bet čia konkrečios kompanijos programėlė, o ne visų.
Atk 2015-05-25 10:45
Valstybei užgaus egoizmą, taip. Dabar valstybė negalės skirti tų pinigų karams ir ginklavimuisi. Ir broliams taksistams egoistams egoizmą prikris ši programelė.
Atk 2015-05-25 10:47
Kiek aš žinau ir supratau, kad taksistai ima kosmines kainas, o paprasti žmonės naudodamiesi programele ims daug mažiau pinigų.
immortallt 2015-05-25 10:57
Taksistai sumoka mokesčius? ne visai teisingas teiginys. Kurą dažnai pilasi kontabandą dar ir patys platina. Apskaita nevedama ir pagal oficialius skaičius taksistai net minimumo neuždirba. Gal jau pernai susitvarkė, po to nemačiau skaičių. O Uber viskas priklausys kaip viskas suforminama. Vilniuje jei jau reikia kažkur nuvažiuoti ir esi blaivas, dabar geriausia citybee
onealfa 2015-06-19 12:54
Taksistai mokesčius valstybei NEMOKA. Taškas.
onealfa 2015-06-19 12:57
Gal baikit nesamones rašinet. Taksiorai moka mokesčius???? . Keičia imoniu pavadinimus ir registracijas kas keli menesiai Didesne dalis net patys NEŽINO, kaip vadinasi jo įmonė (UAB'as) iš kurios jie gauna dispečerinės užsakymus. Paklauskit kada kuriai firmai priklauso, atsakys jums: penketukai. Arba "ketvertukai" Akivaizdu - Taksistai mokesčiu praktiskai NEMOKA.