„Taksi žudikas“ įžengė į Estiją  (16)

Europos didmiesčiuose taksistai rengė protesto akcijas, kuriose dalyvavo apie 30 tūkst. profesionalių taksi vairuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visame pasaulyje kontraversiškai vertinama transporto sistema „Uber“ nuo penktadienio veikia ir Estijoje. Tai yra pirmoji iš trijų Baltijos šalių, kur veiklą pradėjo „taksi žudiku“ vadinama pavėžėjimo paslauga.

„Uber“ keičia tai, kaip žmonės keliauja miestuose. Dėl progresyvaus gyventojų požiūrio,Talinas yra idealus miestas paleisti bandomąją pavėžėjimo programą“, – sakė „Uber“ atstovas Alexanderis Lobovas.
Norint naudotis „Uber“ vežėjų paslaugomis, tereikia įsidiegti programėlę. Visi „UberPOP“ platformoje užsiregistravę vežėjai yra patikrinami kompanijos atstovų prieš jiems pradedant darbą. Vairuotojai turi būti sulaukę bent 21 metų, turėti asmeninį automobilį ir jo draudimą.

Nors kitose pasaulio šalyse „Uber“ sulaukė nemažai valdžios atstovų kritikos ir didelio taksistų pasipriešinimo, Estijos valdininkai teigia, kad šios įmonės veikla nebus pripažinta nelegalia.

JAV bendrovė „Uber“ sukūrė programėlę, kuri leidžia išsikviesti laisvai samdomą vairuotoją, turintį automobilį. Taksometro tokiuose automobiliuose nėra, o kelionės kainą apskaičiuoja „Uber“ programėlė pagal palydovinės navigacijos duomenis. Įmonė neturi savo automobilių ir nesamdo vairuotojų, tačiau sujungia klientus ir automobilius per tą programėlę.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(60)
(0)
(60)

Komentarai (16)