Kam „Google“ reikalingas pliušinio meškučio patentas?  (0)

Panašu, jog netrukus tapsime visuomene, kuri apsupta ne tik išmaniaisiais telefonais ar planšetiniais kompiuteriais, tačiau ir išmaniaisiais pliušiniais meškučiais, pasižyminčiais dirbtiniu intelektu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent tokias išvadas galima daryti po to, kai Amerikos informacinių technologijų milžinė „Google“ pateikė patentą, kuriame pateiktas žaislo brėžinys. Remiantis pateikta informacija pateiktame patente, robotinis žaislas gebės aptikti ir žiūrėti į vartotojus, kai su jais yra kalbama, taip pat suvokti vartotojų balso komandas ir į jas reaguoti (pavyzdžiui, reaguoti į nurodymus judėti tam tikra kryptimi).

Šie „antropomorfiniai įrenginiai“, priimdami žmogaus komandas, daiktų interneto pagalba galės jas perduoti kitiems įrenginiams, esantiems namuose (pavyzdžiui, įjungti / išjungti šviesą).

„Įsivaizduokite meškiuką, kuris savyje turi jutiklius ir kameras bei yra sujungtais su kitais jūsų namų įrenginiais. Šis meškiukas gali judinti galvą ir žiūrėti tiesiai į jus, jei tik pajus jūsų žvilgsnį. Kai tik tai įvyks, jis galės priimti jūsų balso komandas ir kontroliuoti įrenginius jūsų namuose, pavyzdžiui, įjungti muzikos grotuvą“, – kalbėjo Mikhailas Avady, „SmartUp“ atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai (0)