„Samsung“ leis telefoną transformuoti į nešiojamąjį kompiuterį  (1)

„Samsung“ užpatentavo specialią ekraną ir klaviatūrą turinčią doko stotelę, kuri šio koncerno išmaniuosius telefonus pakeis į nešiojamus kompiuterius su „Windows“ operacine sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanieji telefonai tampa vis galingesni: į juos integruojami išmanesni lustai, daug operatyviosios atminties, jie atvaizduoja stulbinančios kokybės vaizdus ir puikiai, be didesnių problemų susidoroja su sudėtingų skaitmeninių programėlių paleidimu. Todėl turbūt nieko keisto, jog kažkam kilo idėja sukurti nešiojamą kompiuterį, kuris pasinaudotų šiuolaikinių telefonų galia. Naujajame „Samsung“ kompanijos patente aprašoma kaip nešiojamas kompiuteris atrodanti doko stotelė, kuri yra aprūpinta klaviatūra ir ekranu. Tačiau šio įrenginio viduje nerasime procesoriaus, RAM atminties ar kietojo disko, nes vietoj jų prietaisas išnaudos išmanaus telefono elementus. Panaši idėja pritaikyta „Asus“ kompanijos „PadFone“ įrenginiuose, kurie telefonus paverčia planšetiniais kompiuteriais. Tačiau „Samsung“ patentas yra kur kas įdomesnis. Kodėl?

Vien dėl to, jog išmanieji telefonai su „Android“ operacine sistema, prijungus juos prie doko stotelės, turėtų veikti su „Windows“ sistema. Tokiu būdu sumontuotas nešiojamas kompiuteris turėtų atskirą „Windows“ dalį, tačiau taip pat turėtų prieigą prie visų išmaniajame telefone esančių failų ir esant poreikiui galėtų įgalinti naudojimąsi 3G/LTE jungiamumu. Be to mobilaus įrenginio ekranas pasitarnautų kaip nešiojamo kompiuterio jutiminis kilimėlis.

Hibridas su dviem operacinėmis sistemomis tinkamos rinkodaros kampanijos dėka gali tikrai sukelti furorą. Tačiau nežinome, ar panašus įrenginys jau greitai pasirodys rinkoje, ar vis dėlto Korėjos gigantas tiesiog siekia užkirsti kelią konkurentams gaminti tokio tipo įrenginius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (1)