Pagaliau ir „iPhone“ savininkai gavo normalias lietuviškas raides

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

LietuvisLT 2015-05-28 14:34
Tai pasirodo visi tie beraščiai greičiausiai obuoliniai
Paprastas_zmogus 2015-05-28 15:19
Idiotiškas straipsnis. Kas norėjo rašyti lietuviškai, tas ir rašė. Kas lietuvių kalbą gerbė, tam netrukdė ir tas paspaudi-palaikai veiksmas. Be to, ši nauja klaviatūra greičiausiai turi minusą (pataisykit, kas bandėt) - nėra autocorrect. Vieną problemą išsprendė, o kitą sukūrė. Mano autocorrect labai dažnai padeda rašyti lietuviškai net pačiam nerašant lietuviškų raidžių. Parašai šveplai ir autocorrect ištaiso į gražų lietuvišką žodį.
Creatium 2015-05-28 17:05
Nors šiaip visur rašau lietuviškai, tačiau sms žinutės vis dar yra ta terpė, kur tenka rašyti nelietuviškais rašmenimis. Labai jau prailgsta tas laukimo momentas, kuomet reikia parašyti raides su diakritiniais ženklais. Tačiau pirkti vis tiek ko gero atsisakysiu. 2 eurai nėra ta suma, kurią norėčiau mokėti. Juolab, kad faktinės naudos iš to nebus jokios - rašydamas lietuviškai negausiu visiškai jokios naudos.
trapecijus 2015-05-28 19:35
Čia jie rimtai? Kažin ar pusė sekundės užima laiko kol iššoka papildomos raidžių pasirinktys. Nežinau kas sugebėtų du žodžius per tą laiką parašyt, nes Ą iššoka iškart šalia A, Ž iškart šalia Z, Į šalia I ir t.t.. Kur dar autorius siūlo ieškot? Nebent reikia kažkam skrituliuką, kepurėlę, brūkšnelį ar du taškus ant A uždėt. Bet juk kalba eina apie lietuviškus rašmenis. O pati programėlė matyt pritaikyta 4 ir 5 iPhonams, nes iPhone6 jau pats lietuviškai nuspėja labai tiksliai. Nusistebėjau kartą kai žmona man žinutes pradėjo rašyt kaip kokia lietuvių kalbos mokytoja, nors gramatika tikriausiai niekada nebuvo jos stiprioji pusė ir niekad nėra naudojus lietuviškų raidžių žinutėse.
Creatium 2015-05-28 19:48
Telefono versija nedaro įtakos iOS veikimui. Tas pats nuspėjimas visuose telefonuose su naujausia iOS
trapecijus 2015-05-29 22:05
Nu tikrai. Pasižiūrėjau - auto correction nebuvo įjungtas
vazzy 2017-04-15 22:19
nepykit, kad prikelsiu seną temą, tačiau klausimą turiu būtent iš jos, gal kas žinot ar yra galimybė turėti iphone language - Lietuvių, nes čia pasirinkimas nedidelis tarp tų kalbų, o žmogus naudotojas bus gan senas tai jam reikia, kad Meniu būtų Lietuviškas, taigi klausimas ar galima sulietuvint tą meniu. telefonas Iphone 5. Lauksiu atsakymų, dėkui.