Apple nuslėptos „iOS 9“ naujovės, kurios pasirodys „iPhone“ telefonuose  (0)

Praėjusią savaitę „Apple“ anonsavo „iOS 9“ operacinę sistemą, kurią nuo rudens savo telefonuose galės įdiegti „iPhone“ ir „iPad“ vartotojai, tačiau kompanija atskleidė ne visas naujoves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokyčiai apima virtualią asistentę „Siri“, naujas žemėlapių funkcijas, baterijos taupymą, tačiau yra naujovių, apie kurias „Apple“ neužsiminė.

Dabar, kai operacinės sistemos bandomąją versiją išmėgino „Apple“ programėlių kūrėjai, matyti ir nepristatytų naujovių, rašo Businessinsider.com.

Mažosios raidės klaviatūroje

Kai kurie „iPhone“ vartotojai skundėsi, kad sunku suprasti, ar rašant žinutę „iOS“ klaviatūros „shift“ mygtukas yra nuspaustas, nes žinutėje visuomet buvo rodomos tik didžiosios raidės, nepriklausomai nuo to, ar žinutė rašoma didžiosiomis, ar mažosiomis raidėmis.

„iOS 9“ klaviatūroje rašant mažosiomis raidėmis klaviatūroje esančios raidės taip pat bus mažosios.

Mažesni aplikacijų paketai

Viena iš naujovių, dėl kurios „iOS“ programėlių kūrėjai džiaugiasi labiausiai, yra ta, kad programėlių įdiegimo paketai „iOS 9“ bus gerokai mažesni. Vartotojams tai reiškia, kad bus galimybė greičiau atsisiųsti bylas ir tam bus išnaudota mažiau duomenų.

Užuot atsiuntus daug vietos užimančią aplikaciją, „iOS 9“ iškart atsiųs suglaudintą versiją, o vėliau fone tęs programėlės atnaujinimus. Tai bus itin svarbu besivystančiose rinkose, kur internetas labai lėtas.

Paieškos nustatymuose

„Apple“ ruošia daug pakeitimų, kurie naudojimąsi „iOS“ padarys sklandesniu, o dar vienas būdas įgyvendinti šią idėją yra įgalinti paieškas nustatymų (settings) meniu. „iOS 9“ nustatymų meniu bus ir atskiras paieškos laukelis.

Naujos aplikacijos

„Apple“ į išmaniuosius telefonus su „iOS 9“ įdiegs dvi numatytąsias aplikacijas – „Find My Friends“ ir „Find My „iPhone“. Iki šiol jas buvo galima atsisiųsti iš „App Store“, tačiau dabar įsirašius „iOS 9“ jos atsiras telefono ekrane.

Naujasis šriftas

„Apple“ įdiegs naują šriftą, pavadintą San Francisco, kuris debiutavo „Apple Watch“. Šriftas pritaikytas mažesniems ekranams, tačiau programėlių kūrėjai skelbia, kad ant „Retina“ ekranų jis taip pat atrodo gerai.

Šešių skaitmenų slaptažodžiai

Anksčiau norint atrakinti telefoną „Apple“ prašė įvesti keturių skaitmenų slaptažodžius, o dabar slaptažodį privalės sudaryti šeši skaitmenys. „Apple“ mano, kad taip juos bus sunkiau nulaužti. Žinoma, daugumai naudojančių pirštų atspaudų jutiklį tai bus tik pagalbinė funkcija.

Vaizdo įrašų priartinimas

„iOS 9“ „Apple“ įtrauks naują funkciją, kuri leis pirštu palietus ekraną padidinti vaizdo įrašą. Tai reiškia, kad žiūrint vaizdo įrašą norimą momentą galima bus padidinti lygiai taip pat, kaip žiūrint paveikslėlį.

Daugiau nuotraukų paštu

„Apple“ pašto programėlė „Mail“ prie laiško leidžia prisegti daugiausiai penkias nuotraukas. Tinklaraštininkas Redmondas Pie pastebėjo, kad šios nuotraukų kiekio ribos nebebus.

Daugiau informacijos apie bateriją eikvojančias programėles

„Apple“ oficialiai pranešė, kad naujos funkcijos leis iš telefono baterijos išspausti papildomą valandą darbo. Vartotojas „malstrom“ „Imgur“ paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kad telefone bus detalesnė informacija apie aplikacijas – ne tik kiek procentų energijos jos eikvoja, bet ir kiek laiko veikia, taip pat ir fone.

Didesnė žymeklio kontrolė

„Apple“ „iOS 9“ leis paprasčiau kontroliuoti žymeklį leisdamas jį patraukti ant ekrano padėjus du pirštus bet kurioje ekrano vietoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(16)
(5)
(11)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: