Roamingo mokesčių panaikinimas lietuviams gali baigtis geroku ryšio paslaugų brangimu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2015-07-02 13:15
Atsiras konkurencija. Gerai kad pas mus pirk SIM kortelių daugiau. Reiškias kitur turės mažinti. Manau niekas nebrangs, blogiausiu atveju brangs tik šiek tiek.
Laurynas19 2015-07-02 14:03
Pagalvojus kaip elgsiuosi pats, ir kaip elgsis mano pažystami gyvenantys užsienyje, tai galiu 99% garantuoti (jeigu kainos smarkiai neišaugs) 2017m liepą bus nupirktą apie 300 000 naujų SIM kortelių Lietuvoje. Gyveni anglijoje, Internetu pasipildai lietuvišką SIM kortelią ir skambini giminaičiams mažomis kainomis, + ir internetas pigesnis (idomu kaip kainos kis..) Bus labai idomu Ir suprantamas pietinių šalių nerimas, jugi į pietines šalis vykstama atostogų iš tokių šalių kaip anglija, airija, norvegija, švedija, suomija, danija ir kt. ir tie visi turistai, poilsiautojai dažnai skambina į namus. Bus prarastos nemažos pajamos..
Stipa 2015-07-02 20:48
Gi parašyta jog bus nustatytos maksimalios kainos paslaugom no 2016m, tai automatiškai visur susivienodins ir tik 1-2 centu bus pigiau šen bei ten. O asmeniškai tai pats naudočiausi Suomijos SIM kortelėm, nes ten internetas neribojamas, jokių megabaitų neskaičiuoja ir greičio nemažina, gali torrent\'us siųstis 24/7/31/365 ir nė šuo nesulos. Na nebent Lietuvoj per šiuos metus pasikeitė situacijair atsirado nebrangūs planai su visiškai neribotu internetu.
Kadras 2015-07-03 09:51
Nezinau kokios Suomijoje kainos, bet BITE jau kelis menesius siulo plana su neribotu internetu http://www.bite.lt/privatiems/planai/numeris-1
raimism 2015-07-03 10:21
visi trys Lietuvos mobilūs operatoriai iš incoming roaming (kai užsieniečiai atvyksta į Lietuvą ir už jų pokalbių aptarnavimą Lietuvos operatoriai gauna pajamas iš užsienio operatorių) gauna kelis kartus daugiau pajamų patiria outgoing roaming (kai lietuviai kalba užsienyje ir už jų pokalbių aptarnavimą jau ima pinigus užsienio operatoriai) kaštų. O pinigai čia dideli - per visus tris operatorius susidaro šimtai tūkstančių eurų per mėnesį. Iš esmės taip yra su visomis mažomis šalimis - iš jų išvyksta mažiau, nei į jas atvyksta. Todėl toks EU sprendimas kažkiek pjauna Lietuvos mobilių operatorių pajamas. Kadangi akcininkams tai nebus įdomu - tiek Bitė, tiek Omnitel, tiek Tele2 turės surasti būdus toms sumažėjusioms pajamoms kompensuoti. Bet labai abejoju ar tai sukels tarifų didinimą. Nors incoming roaming pajamos yra pajamos su labai didele marža, bendroje operatorių EBIDTA'oje jos toli gražu ne pagrindinės...
Sljder 2015-07-03 12:15
Joks čia ne neribotas: "Toks naudojimasis internetu, taip pat neįprastai didelis vartojimas ar bet koks kitas vartojimas, ypatingai besiskiriantis nuo įprasto vidutinio mūsų kliento vartojimo įpročių ir nepanašus į racionalų naudojimąsi paslaugomis asmeninėms reikmėms, gali būti pripažintas nesąžiningu vartojimu. Tokiu atveju „Bitė“ pasilieka teisę apriboti Jūsų naudojimąsi duomenimis (sumažinti greitį)."
UTF16 2015-07-03 12:28
Gyvenu „roaminge“ jau beveik 10 metų ir galiu tiksliai pasakyti – absoliučiai nieko nebus. Maždaug 10–20 % paslaugų, kurias teko gauti, teikėjai kategoriškai atsisako skambinti į užsienio numerį arba vaidina, kad „mums niekaip nepavyksta su jumis susisiekti“. Ir tai yra suprantama, nes skambinti į kitos šalies numerį gali būti dešimtis ar šimtus kartų brangiau nei į savo.