„Volkswagen“ gamykloje robotas užmušė žmogų  (8)

Vokietijoje esančioje „Volkswagen“ automobilių gamykloje robotas prispaudė darbuotoją, kuris vėliau dėl patirtų sužeidimų mirė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Incidentas nutiko pirmadienį, tačiau kompanija apie jį pranešė tik vakar. 22 metų vyras montavo stacionarų robotą, kuris surenka automobilių detales. Netikėtai robotinė ranka jį čiupo ir prispaudė prie metalinio lakšto, skelbia „Associated Press“. Vėliau darbuotojas, kurio pavardės gamykla neatskleidė, mirė dėl patirtų sužeidimų.

„Volkswagen“ atstovas nurodė, kad minėtą robotą galima užprogramuoti atlikti specifines užduotis, o incidentas veikiausiai įvyko dėl žmogaus klaidos.

Pramoninės nelaimės, kuriose žmonių sužalojimo ar mirties priežastimis taptų robotai, vakarų valstybėse yra retenybė, nes paprastai pramoniniai robotai dirba apsauginiuose narvuose, neleidžiančiuose net atsitiktinio kontakto su žmogumi. Tačiau šiuo atveju žmogus dirbo apsauginio narvo viduje. Kolega stovėjo narvo išorėje ir liko nenukentėjęs.

Šios kompanijos gamyklose dalis robotų taip pat dirba prie konvejerių kartu su žmonėmis, tačiau šis įrenginys buvo kitoks.

Prokurorai dar nenusprendė, ar kaltinimai dėl nelaimės bus keliami ir kas už tai turėtų būti atsakingas. Vykdomas nelaimės priežasčių tyrimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai (8)