„Apple“ užkulisiai: atlyginimai, konfliktai ir „iPhone 6“ fotoaparato paslaptis  (0)

„Apple“ šiuo metu yra viena sėkmingiausių ir vertingiausių kompanijų pasaulyje. Tikriausiai daugelis žmonių, bent šiek tiek susijusių su IT sektoriumi, norėtų ten patekti, tačiau įsidarbinti „Apple“ ne visiems norintiems pavyksta – atranką įveikia tik nedaugelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs įmonės stažuotojas, vardu Bradas su leidinio „Business Insider“ žurnalistais pasidalino darbo „Apple“ smulkmenomis ir papasakojo apie vidines intrigas bei skandalus.

Ką reiškia stažuotė „Apple“?

Pasak šaltinio, „Apple“ bendrovės stažuotojas uždirba 6700 $ per mėnesį. Darbo savaitė užtrunka 40 valandų, iš kurių kiekviena mokiniui duoda 38 JAV dolerius.

Už viršvalandžius mokama dvigubai, bet tik su sąlyga, kad darbuotojas per savaitę dirbo 60 valandų ar daugiau. Metinis „Apple“ stažuotojo atlyginimas yra 80 400 $, t.y. didesnis nei JAV vidutinis ir tokį gauna net ne pilnavertis darbuotojas.

Be piniginio atlygio, „Apple“ stažuotojai gauna nemokamą apgyvendinimą šalia San Francisko paplūdimio, tiesa, šiuo atveju vieną kambarį tenka dalintis su pora kolegų.

Jei šis variantas jums netinka, „Apple“ siūlo 1000 $ būsto nuomai ir grąžina 3300 dolerių už kelionių ir transportavimo išlaidas. Stažuotojams iš užsienio bendrovė aktyviai padeda įforminant dokumentus.

Įmonėje visada juntama griežta saugumo atmosfera – kai kurie darbuotojai net nežino prie kokio projekto dirba. Pavyzdžiui, Bradas kalbėjo su žmogumi, kuris sukūrė pirmąjį „iPad“. Vyras tvirtino, kad iki oficialaus įrenginio pristatymo 2010 metais net nežinojo kokiame projekte dalyvavo.

„Apple“ bendrabutis susideda iš kelių pastatų, tačiau darbuotojai iš pagrindinio korpuso negali patekti į kitus. Taip pat draudžiama fotografuoti, o stažuotojai apie darbą „Apple“ gali kalbėti tik su šeimos nariais. Naujiems darbuotojams reguliariai rengiami mokymo kursai, kuriuose aiškinamos slaptumo taisyklės.

Nesutarimai dėl kameros

Beje, susitikime su „Apple“ fotoaparatų gamybos skyriaus vadovu Johnu Kerru „Business Insider“ pašnekovas sužinojo apie konfliktą dėl kyšančios „iPhone 6“ kameros.

Kaip paaiškėjo, Johnny Ive‘as ir kitų departamentų vadovai pareikalavo, kad fotoaparatas nebūtų išlindęs iš korpuso plokštumos, o Kerr‘as tvirtino, kad šio tikslo neįmanoma pasiekti nesumažinus rezoliucijos arba nepadidinus korpuso storio.

Pokalbis dėl darbo

Bradas tvirtina, kad pokalbis dėl darbo „Apple“ vyksta šiek tiek kitaip nei „Google“ ar „Facebook“. Pasak jo, pirmasis pokalbis vyko su komandos, kurioje dirbs stažuotojas, vadovu, o „Google“ ir „Facebook“ naujas darbuotojas su potencialiu tiesioginiu viršininku pasimato tik trečiajame interviu.

Bradas taip pat mano, kad „Apple“ darbuotojai yra lojalesni, nes daugelis dirba 25-35 metus, o „Google“ specialistai dažnai palieka bendrovę tam, kad pradėtų savo verslą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(15)
(2)
(13)

Komentarai (0)