„Google“ prisidirbo: juodaodžius netyčia išvadino gorilomis  (7)

Objektus atpažįstantiems algoritmams iki tobulybės – kaip iki Mėnulio. Tuo teko skaudžiai įsitikinti „Google“, kurios atnaujinta nuotraukų programėlė juodaodžius žmones palaikė gorilomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programos atnaujinimas buvo išleistas gegužės mėnesį – programėlė buvo atskirta nuo socialinio tinklo „Google+“, patobulintas jos valdymas ir įtrauktos kelios naujos funkcijos. Viena jų – galimybė automatiškai atpažinti ir pažymėti objektus nuotraukose bei pagal tai sudaryti albumus (pvz., „maistas“, „gamtovaizdžiai“ ir pan.).

Į atpažįstamų objektų duomenų bazę buvo įtraukti ir įvairūs gyvūnai. „Google“ nelaimei, ir gorilos.

Juodaodis programuotojas Jacky Alcine pirmadienį nustėro pamatęs, kad „Google“ jo ir draugės nuotraukas įtraukė į automatiškai sukurtą albumą, pavadintą „Gorilos“. Nuostabą jam kėlė ir tai, kad į šį albumą buvo įkeltos tik jųdviejų nuotraukos.

Vyrui paskelbus tai socialiniame tinkle „Twitter“, su juo netrukus susisiekė „Google“ atstovas Yonatanas Zungeris. Jis nevyniojo žodžių į vatą: „Velniava. Ne, tai nėra tinkamas būdas nustatyti tikslinę auditoriją. Tai yra 100 proc. blogai.“

Y. Zungeris paprašė programuotojo suteikti prieigą prie jo profilio ir pažadėjo, kad klaida bus skubiai ištaisyta. Kitą dieną „Google“ atstovas nurodė, kad buvo nuspręsta apskritai pašalinti gorilas iš duomenų bazės, tačiau norint ištaisyti veidų atpažinimo algoritmo klaidas, prireiks daugiau laiko.

Taip pat jis užsiminė, kad anksčiau komandai teko susidurti su gerokai rimtesne problema – algoritmas visus žmonių veidus automatiškai žymėjo kaip šunis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(39)
(4)
(35)

Komentarai (7)