„Google“ pataisė nemokšų nufilmuotus vaizdo įrašus (Video)  (0)

Internautų (ir ne tik) manymu, viena baisiausių nuodėmių, kurias galima padaryti ką nors filmuojant telefonu – tai laikyti telefoną vertikaliai. Jeigu norite sužinoti kodėl – pakanka peržiūrėti žemiau esantį vaizdo įrašą (anglų kalba).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpa šio pamokomojo įrašo esmės santrauka: vertikaliai filmuoti vaizdeliai, matomi per „Youtube“, atrodo siaubingai – išmaniųjų telefonų ekranuose geriausiu atveju būdavo galima pamatyti tik maždaug triskart sumažintą vaizdą. Bet tik iki šiol.

„Google“, kurie jau yra skelbę karą mėgėjams filmuoti telefoną laikant vertikaliai, dabar tarsi nusileido ir pasiūlė naują funkciją žmonėms, kuriems tenka žiūrėti nelabai gerų žmonių nufilmuotus vertikalius įrašus: dabar vertikalus įrašas išmaniajame telefone bus tokios pačios orientacijos, kaip ir vaizdą filmuojant (kitaip tariant, jei filmuojama buvo telefoną laikant vertikaliai, tai ir vaizdą pilname ekrane bus galima peržiūrėti telefoną laikant vertikaliai).

Bet vieną kartą pamatyti yra geriau nei šimtą kartų perskaityti. Išsididinkite šį vaizdo įrašą į pilną ekraną išmaniajame įrenginyje ir pažiūrėkite jį vertikaliai.

Anksčiau vertikaliai nufilmuoti įrašai žiūrint juos vertikaliai pakreiptame telefone būdavo sumažinti tiek, kad ilgoji „Youtube“ įrašo (kuriame vertikalus įrašas paverstas šonu ir užima tik apie trečdalį viso realaus įrašo ploto) kraštinė išplečiama pagal telefono ekrano trumpąją kraštinę, taip vaizdą realiai sumažinant ne tris, o maždaug devynis kartus.

Deja, stacionarių kompiuterių monitorių ir nešiojamųjų kompiuterių vartymas nesuteikia galimybės tokius įrašus žiūrėti pilno ekrano režimu – juose padėtį erdvėje nusakantys giroskopai paprastai nėra montuojami, todėl didžiuosiuose ekranuose įrašų šonai ir toliau bus juodi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(33)
(4)
(29)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: