Brangiausias visų laikų naikintuvas F-35 – pasirengęs kovai (Video)  (17)

JAV Jūrų pėstininkų korpusas pranešė, kad naikintuvas F-35B jau yra pasirengęs kovai. Tai reiškia, kad brangiausia pasaulyje ginklo kūrimo programa artėja prie pabaigos, o Pentagonas sumokės šimtus milijardų dolerių, kad JAV karius iš oro dengtų moderniausi orlaiviai. Apie tai rašo „The Wall Street Journal“ žurnalistas Dougas Cameronas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jūrų pėstininkų korpuso generolas Josephas Dunfordas pranešė, kad Pentagonas planuoja pirkti 2,4 tūkst. naikintuvų F-35, už kuriuos per 30 metų bendrovei „Lockheed Martin“ sumokės apie 400 milijardų JAV dolerių.

Brangiausios pasaulyje ginklo programos kontraktas buvo pasirašytas prieš 14 metų, kai „Lockheed Martin“ pasiūlymas nukonkuravo „Boeing“ idėją.

Generolas J. Dunfordas sakė, kad pirmasis F-35B eskadronas, kurį sudarys 10 naikintuvų, bus dislokuotas Arizonoje, Yuma oro pajėgų bazėje, ir rugpjūtį jau bus pasirengęs kovoti.

Užsienyje esančios JAV bazės iki 2017 metų neturėtų gauti šių naikintuvų. Planuojama, kad pirmasis eskadronas po dviejų metų bus dislokuotas Japonijoje.

Modelis F-35B yra pats brangiausias iš trijų versijų, kurios buvo kuriamos. Pentagonas skelbia, kad vienas toks naikintuvas kainuoja apie 134 mln. JAV dolerių.

Šio modelio gamybą vėluoja jau mažiausiai ketverius metus, o įgyvendinant programą kilo įvairių sunkumų.

Pentagonas pripažįsta, kad naikintuvas vis dar neturi kai kurių išskirtinių funkcijų – pavyzdžiui, labai brangių išmaniųjų šalmų, kurie taikosi ir reaguoja į pilotų žvilgsnius.

Nepaisant to, JAV karinio oro pajėgų atstovai teigė, kad naikintuvas vis tiek yra moderniausias pasaulyje ir vien dabartinėmis galimybėmis yra didelė technikos pažanga.

„Esu įsitikinęs, kad galėčiau juos pasiųsti į bet kurią pasaulio vietą“, – sakė JAV jūrų pėstininkų korpuso vado pavaduotojas generolas Jonas Davisas.

Jis teigė, kad F-35B bus galinga parama ant žemės esantiems kariams, net ir be ginklų, kurie vis dar nėra sumontuoti.

JAV karinės oro pajėgos paskelbė, kad kitąmet tikisi lygiai taip pat parengti modelį F-35S. Planuojama, kad per 30 metų F-35 naikintuvai pakeis visus senesnius modelius.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(28)
(12)
(16)

Komentarai (17)