Vietoj tradicinių žibintų – šviečiantys dviračio ratai (Foto, Video)  (4)

Naktinis pasivažinėjimas dviračiu tikrai nėra pats saugiausias užsiėmimas, mat tikimybė būti partrenktam arba nepastebėti priekyje esančios kliūties tamsiu paros metu žymiai išauga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau ką daryti, jei nesinori atsisakyti pasivažinėjimų tamsoje? Tokiems atvejams skirti dviračių žibintai, kurių konstrukcijų yra daugybė, tačiau jie retai atrodo taip stilingai kaip „Revolights“. Šiuos žibintus jau naudoja užsienio dviratininkai, tačiau Lietuvos keliuose jų dar nematyti. Konstrukciją sudaro ant ratlankių sumontuoti išmanieji šviesos diodai, kurie seka dviračio greitį ir užsidega bei užgęsta tokia seka, kad apšviečiamas tik plotas tik prieš dviratį ir už jo. Sustojus diodai žybsi „avariniu“ režimu. Lyginant su analogiškomis šviesų sistemomis, pastarosios pranašumas yra toks, kad apšviečiamas ir plotas šalia dviratininko. Akumuliatorių baterijų užtenka tam, kad diodai šviestų keturias valandas. Taip pat ši įranga yra atspari aplinkos poveikiui.

Prieš griebdami kreditines korteles dviratininkai turėtų žinoti, kad „Revolights“ apšvietimo įrangos montavimas yra šiek tiek komplikuotas. Taip pat ji skirta plonesnius ratus skirtiems miestietiškiems dviračiams.

Be to, tai nėra pats pigiausias saugumo sprendimas – jo kaina siekia apie 180 eurų. Tačiau sunku patikėti, kad taip švytintis dviratis liktų nepastebėtas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(6)
(15)

Komentarai (4)