„Windows 10“ turi rimtų bėdų su privatumo nustatymais: Rusijos advokatų kontora neapsikentusi padavė į teismą  (7)

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ atmetė kaltinimus, iškeltus jai Rusijos advokatų biuro „Bubnov i partnery“ dėl „Windows 10“ operacinės sistemos vartotojų informacijos konfidencialumo pažeidimų ir jų asmeninių duomenų perdavimo tretiesiems asmenims. Tokią informaciją ketvirtadienį, remdamasi bendrovės atstovų spaudai pareiškimu, praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-08-21 „Windows 10“ turi rimtų bėdų su privatumo nustatymais: Rusijos advokatų kontora neapsikentusi padavė į teismą  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau buvo pranešama, kad Maskvoje įsikūrusi advokatų tarnyba paprašė Generalinę prokuratūrą įpareigoti „Microsoft“ pašalinti registruotus įstatymų pažeidimus „Windows 10“.

Institucijai advokatai pranešė, kad naujoji operacinė sistema renka ir perduoda informaciją apie vartotojų lankomas interneto svetaines, slaptažodžius, išsaugo duomenis apie susirašinėjimą ir pan.

Advokatų teigimu, surinkti duomenys gali būti perduodami tretiesiems asmenims, pavyzdžiui, specialiosioms tarnyboms. Bendrovė „Microsoft“ su iškeltais kaltinimais nesutinka ir aiškina nesuteikianti tiesioginės prieigos prie elektroninio pašto ir žinučių, ar techninių galimybių tiesiogiai ir savarankiškai prisijungti prie savo vartotojų duomenų bet kokiems valdžios pareigūnams.

Taip pat įmonė teigia, kad „Windows 10“ suteikia galimybes patiems vartotojams savarankiškai pasirinkti, kaip bus naudojama jų informacija siekiant suteikti maksimaliai asmeniniams poreikiams pritaikytam paslaugų teikimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(25)
(2)
(23)

Komentarai (7)