Būkite budrūs – „Facebook“ plinta melaginga virusinė žinutė  (1)

„Facebook“ taps mokamas – norėdami išsaugoti savo duomenų privatumą vartotojai privalės susimokėti 6 dolerius, tačiau paskelbus keliolika stebuklingų sakinių mokestis nebus taikomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat žinutė suteiks amžiną apsaugą vartotojų paskelbtoms nuotraukoms ir informacijai. Tokio pobūdžio pranešimas anglų kalba plinta „Facebook“, o socialinio tinklo nariai šaiposi iš juo patikėjusių draugų.

„Marse gali būti vandens, tačiau netikėkite viskuo, ką šiandien perskaitėte internete. „Facebook“ yra nemokamas ir visada tokiu liks. O raginimas kopijuoti ir skelbti teisinį pranešimą tėra apgavystė. Būkite saugūs, Žemės gyventojai!“ – tokį šmaikštų komentarą pateikė „Facebook“ atstovai, reaguodami į pastarosiomis dienomis socialiniame tinkle platinamą melagingą pranešimą.

Virusiniu būdu plintančioje žinutėje nurodoma, esą „Facebook“ nusprendė apmokestinti tam tikras paslaugas, o norint išvengti to mokesčio, derėtų žinutę nukopijuoti ir paskelbti savo „Facebook“ paskyroje. Neva kitu atveju visi vartotojo pranešimai, komentarai, nuotraukos ir kita informacija taps vieša – net jei anksčiau ji buvo ištrinta.

Vartotojai taip pat pasiskelbia nesuteikiantys „Facebook“ ar susijusiems asmenims teisės naudoti jų duomenų, neva tai gina autorių teisės ir Romos statutas (beje, taip vadinama tarptautinė sutartis, kuria įsteigtas Tarptautinis Baudžiamasis Teismas, dar žinomas Hagos teismo pavadinimu).

Tai nėra pirmas kartas, kai „Facebook“ plinta beprasmės žinutės, tariamai turinčios apginti jas paskelbusiųjų teises.

Tokie pranešimai jokios papildomos apsaugos jūsų paskelbtam turiniui – žinutėms, nuotraukoms, vaizdo įrašams ir kt. – nesuteiks.

„Registruodamasis „Facebook“ vartotojas turi sutikti su jo taisyklėmis. Su jomis nesutikus registruotis nepavyks. Tai yra sutartis tarp vartotojo ir „Facebook“. Abejotina, ar teksto paskelbimas savo paskyroje gali ją pakeisti.

Privatumo nustatymus „Facebook“ leidžia keisti atitinkamose paskiros srityse“, – pabrėžė advokatų kontoros „AAA Law“ partneris advokatas Andrius Iškauskas.

Taigi jei baiminatės dėl savo privatumo, „Facebook“ paskelbtą turinį visada galite kontroliuoti: apriboti pranešimų viešumą (pvz., leisti matyti tik draugams), juos ištrinti, pakeisti ar apskritai nutraukti naudojimąsi paslaugomis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(3)
(9)

Komentarai (1)