Elektra iš oro: technologija leidžia radijo bangų energiją paversti elektra

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2015-10-06 08:08
Ar nebus taip, kad žmonių pilnoje vietoje, pvz. aikštėje kokioje, nebus ryšio arba jis bus labai silpnas, nes jį sugers įvairūs įrenginiai?
bahuriux 2015-10-06 08:46
Nesugers, o tik suvalgys tas bangas kurios patenka į patį prietaisą. Taspats, kai jei kiekvienas kišenėje nešiotusi po carbono audinio gabaliką, o tai sudarytu gal tik kokius 0,1% trukdį radio signalams. Aišku jei tokiais prietaisais apdeliosi telefoną, tai jis liks beryšio. Beto žmogaus kūnas turi daug vandens ir riebalų kurie radio bangas neblogai sugeria ir verčia į šilumą, kaip mikrobangėj panašiai, tik galingumai labai maži. Ir nieko visi prietaisai veikia.
Nukainotas 2015-10-06 09:16
Iš fotovoltinio elemento daug daugiau energijos galima gauti, pvz. neperdidžiausių elemetų užtenka bevielės klaviatūros Logitech K750 veikimui. O iš radio bangų čia gal kaip papildomas (dar daugiau energijos), arba tiems atvejams, kai nėra šviesos, arba dėl estetinių sumetimų.
Creatium 2015-10-06 13:41
Na, jeigu įvairias energijos gavybos rūšis sujungsi dirbti vienam tikslui, tai gali gautis visai neblogas rezultatas: saulė, radijo, šilumos, judesio.
Algucis R 2015-10-06 19:43
Nemanau kad iš tų bangų galima būtų išgaut daugiau energijos nei joms sunaudojama. Todėl gaunamas kiekis išliks mažas arba teks stiprint bangas kol visi atsidursim mikrobangėj krosny
immortallt 2015-10-07 10:11
Sudėti daug "generatorių" į vieną irgi nėra daug prasmės, jei pagaminamas kiekis itin mažas. Didėja įrenginio svoris ir kaina, o nauda minimali. Jei reikia užmaitinti mažai energijos naudojantį kokį daviklį - gal ir geras sprendimas. Maitinti smartphone'ą, turbūt nelabai.
Hmz 2015-10-07 12:32
Vajaj vajaj, kiek daug gražių žodžių. Tik jei pasinagrinėji, nieko ypatingo nematyti: - antena. Matyt, spiralinė. - "rektifikatoriaus komponentas", kuris greičiausiai yra paprastas diodų tiltelis. - "optimizuota energijos valdymo sistema" - koks nors konverteris su akumu ar kondensatoriumi. Vienintelis rimtesnis pliusas - tai, kad viską pavyko sukišti į tokį mažą korpusą.
raimism 2015-10-12 18:55
va tai naujas išradimas - Teslos generatorius. Reikia 6 kondensatorių ir 4 diodų. A, dar reikia laido. Ir pamiršta paminėti, kad kuo ilgesnis laidas, tuo daugiau energijos ši sistema sugeneruos. Bet kas, turintis nenaudojamo varinio laido ir bent elementarius litavimo įgūdžius gali pasidaryti šią ''revoliucinę'' sistemą pats... O kokio ilgio laidą galima sukišti į kreditinės kortelės dydžio dėžutę?