Elektra iš oro: technologija leidžia radijo bangų energiją paversti elektra  (8)

Didžiosios Britanijos technologijų bendrovė surado naują būdą, kaip tiekti energiją dėvimai elektronikai ir išmaniųjų namų įrenginiams. „Freevolt“ gali išgauti energiją iš radijo bangų ir paversti jį elektros energija, kurią panaudotų nedideli energijos prietaisai, rašo Sciencealert.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginio išgaunamo energijos kiekio kol kas neužteks tam, kad energija aprūpintumėte savo išmanųjį, tačiau jos turėtų užtekti nuotoliniam jutikliui, esančiam ant sodo vartų. Jeigu jutikliai turėtų belaidės energijos šaltinį kartu su belaidės energijos jungtimis, galėtume savo namus aprūpinti tokio pobūdžio prietaisais.

„Įmonės ieško būdų, kaip išgauti energiją iš belaidžio ryšio ir korinių ar plačiajuosčių tinklų ilgus metus, – pranešime spaudai cituojamas „Drayton Technologies“ vadovas Lordas Draysonas. – Tačiau tai sunku, nes yra tik mažas kiekis energijos, kurį galime išgauti ir pasiekti tinamą efektyvumą iki šiol sunku. Dabar mes pirmą kartą išgavome energijos, kurios užtenka silpnam radijo dažnių signalui.“

„Freevolt“ įrenginys yra maždaug telefono dydžio, o jo storis – kaip kreditinės kortelės, taigi jis lengvai gali būti pritvirtintas prie jutiklio.

Bendrovė teigia, kad išradimą sukurti padėjo trys technologijos: kelių radijo dažnių antena, kuri leidžia išgauti energiją iš plataus spektro radijo dažnių; rektifikatoriaus komponentas, kuris paverčia energiją srove labai efektyviu būdu; optimizuota energijos valdymo sistema, kuri tvirtai sulaiko visą energiją.

Ateityje tokia technologija galėtų būti pritaikyta pastatams ir struktūroms, jei ji prigis, tačiau kol kas yra dar ankstyvoje stadijoje.

Technologija leidžia surinkti energiją iš belaidžio ryšio ir televizijos signalų, taip pat 2G, 3G ir 4G ryšių, taigi ji gali būti naudojama tankiai apgyvendintoje vietovėje. Ateityje ketinama sukurti mažesnį įrenginį, kuris galėtų įkrauti išmaniusius dėvimus įtaisus ir telefonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai (8)