Kaip islamo fanatikai gauna tokią modernią ginkluotę kurios gali pavydėti dauguma valstybių? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

six 2015-10-28 13:50
https://www.washingtonpost.com/news/che ... ts-allege/ ups
Audrius 2015-10-28 13:57
kaip kaip paprastai, pats putinas furas nuvairuoja ir duoda. argi ne taip?
Shioks 2015-10-28 14:15
Nezinau Kur ES sankcijos Turkijai, kad prekiauja nafta su Islamo valstybe ir visa kita, bet tiesiog graudus sis Sirijos-Irako konfliktas, nes Tiesiogiai ir Netiesiogiai Islamo valstybe yra remiama JAV, ES bei keletos Arabu valstybiu + Izraelio zvalgybos . Viena ranka musa kita glosto galva, kai dvigubi standartai prasilenkia su sveiku protu ir viskas yra del naudos siekimo
six 2015-10-28 14:30
Sutinku dėl Turkijos. Nesuprantu ir aš. Bet kai išgirdau apie susitarimą dėl pabėgėlių, tarp ES ir Turkijos, galvoje sąmokslo teorija susivedžiojo.
SG 2015-10-28 14:47
O ko čia nesuprast? Taigi ne Rusija - tai jau vienas pliusas. O dar musulmoniška - Europos viršūnėms čia antras didelis pliusas. Neduokdie sujudinsi šventąsias karves...
vanduo4 2015-10-28 16:16
Toje informacijoje visiškas chaosas. Dar praeitą savaitę rašė jog Rusijai pradėjus antskrydžius, sukilėliai pradėjo gauti modernesnę techniką. http://www.technologijos.lt/n/technolog ... ir-Rusijos Tie patys video dabar naudojami ir ISIL propagandai. O gal čia straipsnis išverstas iš rusų propagandos, kuri nori parodyti jog JAV tiesiogiai remia teroristus? Na jeigu ten kažkas ir panašaus yra, įtariu jog sukilėliai ir ISIL trumpam susivienys.
punktyras 2015-10-28 16:21
Taip, prisimenam, prieš metus buvo atvejis.
vanduo4 2015-10-28 16:38
Paaiškinimas būtų toks: 1. Irake nuvertus Huseino režimą (jis atstovavo Islamo Sunitus), į valdžią atėjo Šiitai. Sąjungininkų tikslas buvo šalyje įvesti demokratinę sistemą, tačiau Šiitai tiesiog istoriškai nepasitiki Sunitais ir atsisako su jais bendradarbiauti. Karo rezultatas - Šiitų režimas pakeitė Sunitų režimą. Tokiu atveju sąjungininkai išvedė savo pajėgas ir nustojo kontroliuoti Sunitų pasipriešinimo judėjimą. To ir reikėjo, kad vėl užgimtų nauja Sunitų jėga - ISIL. - Buvo gandų jog ISIL buvo ruošiama Rusijoje, kad kai sąjungininkai išves savo pajėgas, ISIL Irake galėtų sudrumsti ramybę; 2. Vienintelė Sirija atlaikė (padėjo Rusija) bandymą įvykdyti perversmą nors ir prarado didesnę savo teritoriją. Sirijos Pasipriešinimo Armija (SPA) atėmė daug teritorijos, tačiau vietinės gentys, gavę laisvę pradėjo peštis tarpusavyje. Dėl vieningumo trūkumo ISIL lengvai persimetė iš Irako. Dabar Sirijoje kovoja Assad pajėgos, SPA, ISIL ir Kurdai (nori valstybės). - Rusija remia Assad, JAV - Kurdus ir SPA, Juodoji rinka - ISIL (pigi nafta gerai Turkijai, o žemos kainos muša Rusijai per kišenę). Rusija nori įšaldyti konfliktą, bet vakarams diktatūra netinka, todėl jį nori nuversti. Tiesioginėms atakoms nepritaria Tarptautinė bendrija, o Rusija Vetavo visus JAV pasiūlymus, tad belieka Siriją atiduoti Islamistų valiai, o tada juos sunaikinti kaip teroristus. Todėl vakarai tos ISIL taip labai ir neslopina. 3. Tad Rusija naudoja ardomosios politikos kozirį - į Europą masiškai siunčiami pabėgėliai. 4. Karas Sirijoje panašiai kaip karas Vietname ir Afganistane (Rusija prieš JAV). Esmė: a) JAV siekia regione įvesti demokratinę valdymo sistemą - tai leistų visus konfliktus spręsti derybomis; b) Rusija nori išlaikyti diktatūras, kadangi tai vienintelis būdas išlaikyti savo įtaką. O diktatūra Sirijoje būtų kaip radikalų slėpimosi vieta ir konfliktams regione nebūtų galo. Tai parodo ISIL užgimimas. Neduok jiems valgyti, bet duok ginklų. c) visos diktatūros Pasaulyje griūva, o Rusija bando ją išlaikyti. Manau jos gyvuos tol kol gyvuos Rusija. Pvz.: Š. Korėja, Venesuela, Kuba. Išvada: Rusija taikos regione nenori, kadangi Rusijos diktatūra taptų izoliuota ne tik iš Europos pusės, bet ir Islamo. Liktų tik "Sąjungininkė" Kinija.
SG 2015-10-28 18:16
Pagal "Freedom House", šiuo metu pasaulyje yra 52 autoritarinės valstybės, o ne 2.
Evil Goku 2015-10-28 19:44
Tai kad čia ne Islamo valstybės, o Saudi Arabijos rememi kovotojai, kurie siekia nuversti Asado režimą. O žodžiai Rusijos egzpertai, panašiai skamba kaip Lenkijos mokslininkai (no offense). Kažin kodėl rusų karinės pajėgos mesubomborduoja to naftotiekio savo hi tech raketomis? Kažkaip skaitant šitą straipsnį susidaro įspūdis, kad norima paruošti visuomenę rusų karių panaudojimui sausumos operacijose.
vanduo4 2015-10-28 23:32
Jo mano močiutė irgi dar lakuoja nagus, visus 52 iš karto.
Shioks 2015-10-28 23:52
Del diktaturos. Europa is diktaturos i demokratiskos rusies valdyma (despotizmo>monarchizmo) perejo per pora tukstanciu metu tarp daugybes revoliuciju ir karu. Cia norima musulmonus permesti per keliasdesimt metu, juokingai skamba ar nelabai? Reikia nemazai laiko, kad zmoniu mentalitetas prisitaikytu, beto islamas itakoja musulmonu valstybiu valdymo formas, nes islamas tarsi prikaltas prie monarchizmo.
Vytax 2015-10-29 08:36
Diktatūros yra neatsiejamos nuo vis pasikartojančių karų, perversmų ir visiškų suiručių. Toks tiesiog visų diktatūrų politinis ciklas.
AP0323 2015-10-29 08:46
DAUG IŠGĖREI??? saudo arabijoje yra demokratija? libijoj ir irake ivesta dermokratija, bet gyvenimo lygis krito. rusai puola o amerikasosai gelbėja, tokių nesamonių seniai skaičiau...
Arns 2015-10-29 08:47
Priešingai, dažniausiai būtent iš didelio nevaldymo, vienintelis būdas įvesti tvarką ir stabilumą pareikalauja diktatūros. Tik labai stabilios sistemos gali sau leisti prabanga, užleisti vietą valdyti politiniams varžovams.
Vytax 2015-10-29 09:22
Diktatūrose stabilus ir taikus periodas būna tik tol kol viršūnėse yra sukoncentruota absoliučiai visa ekonominė ir karinė galia, o apačios yra absoliučiai skurdžios ir neorganizuotos. Tada diktatoriams tereikia tiesiog dalinti savo turtus eiliniams žmonės šitaip nusiperkant jų palaikymą. Bet vieną dieną pas diktatorius turtas baigiasi. Ir tada tie patys žmonės iš smėlio išsikasa automatus ar kulkosvaidžius ir eina pas diktatorius pasiimto to kas dar liko. Šalyse kyla suirutė, vyksta absoliutus plėšikavimas, žmonės nuskursta, praranda viską. Ir toks pilietinis karas trunka tol, kol viena grupuotė vėl įgyja absoliučią karinę galią ir į savo rankas susigrobia absoliučiai visus turtus. Ir vėl istorija kartojasi iš naujo. O nuo 2008m. arabų revoliucija palietė absoliučiai visas arabų šalis. Tik vienuose šalyse kaip Saudo Arabija, šeichai nurašė visas namų ūkių skolas ir priedo kiekvienam gyventojui išrašė po 1000$ čekį. Tam kad gyventojai liktų ramūs ir patenkinti. O štai Kadafis ir Asadas negalėjo sau tokios prabangos leisti.
Arns 2015-10-29 09:45
[quote="Vytax"] Žinoma galėjo, bet Saudo Arabijos opozicijoms niekas nenusiuntė ginklų, priešingai, jie patys net nesibodėjo įvesti kariuomenių į kai kurių sąjungininkų teritoriją (pvz SA tankai padedant malšinti Bachreino opoziciją). Tas pats Egiptas jėga malšino protestus, bet iš Vakarų nebuvo nė mur mur, ir vos ne gera valia pasitraukė, o paskui demokratiškai išrinktus nuvertė, suėmė ir sušaudė. Ir vėl tylom, niekas nei sankcijų (kas pvz Sirijai ir Libijai buvo įvestos iškart) nei gėdinimų nei dialogo nutraukimo.
six 2015-10-29 10:07
1. Kodėl manai, kad isis sunitai? p.s. yra įrodymų, kad isis ruošiami Turkijoje ir Yemene, bet ne Rusijoje. 2. Šitie, kaip tu įvardinai SPA, kitaip vadinami Moderate rebels, Free Syrian Army (FSA). Nors ir turi teritorijos, bet būtų labai naivu manyti, kad pastarieji, kažkuo skiriasi nuo ISIS. Netikėkit manim, pasigūglinkit: FSA suicide bombings, FSA beheadings, FSA canibalism, FSA operating under alqaida. Putinas UN kalboje ir pasakė, kad bombins visus teroristus, neapibrėžė vien ISIS. Rusija nori įšaldyti konfliktą? ohhhhhhhhh cmon. Kai nori įšaldyti konfliktą darai kokius 6 antkrydžius per dieną, paskutinėmis dienomis padvigubino, kaip kad daro USA, tikriausiai dėl to kad per daug teroristų remia, nežino į ką šauti. Na o rusai, kurie TIKRAI nori įšaldyti konfliktą, atlieka po 50 minimum + antžeminės operacijos iš Irano ir Sirijos vyriausybės. Kaip galima įvesti sankcijas valstybei, kariaujančiai prieš teroristus? Užtai ir vetavo. 3. Na taip taip, delfis sakė tą patį. 4.a. Visų pirma tai reikėtų paklausti, kodėl JAV sprendžia kitų likimą? Antra, kiek tos demokratijos išties yra kilniuose tiksluose? b. vienintelis dalykas kką nori išlaikyti tai gerus santykius, o tam reikia stabilios padėties šalyje ir stabilios valdžios. c. kaip lengva šiais laikais kąnors pavadinti vienokiu ar kitokiu epitetu, bet kaip sunku įrodyti... Sirija tiek pat "demokratiška" kiek betkuri "demokratiška valstybė", o betkuri "demokratiška valstybe" tiek pat diktatoriška ar korumpuota kiek Sirija. JAV finansuojami NGO pareiškia "ataskaitą" ir niekas net nesigilina, šališkas ar ne verdiktas. Gana meluoti sau patiems. siūlau perskaityti savo išvadą atidžiai