Vilniečių auklėjimas: išmokė važiuoti per sankryžas, dabar mokys važiuoti žiedu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2015-11-05 16:29
"nupaišius juostas, kurios padėtų tai padaryti, būtų didesnis pralaidumas" - negali būti, kas galėjo pagalvoti, kad normaliai supiešus juostas (o ne laikant nusitrynusias) būtų didesnė tvarka? Ne dėl skambių antraščių tai turėtų būti daroma, o nuolat.
01 2015-11-05 17:04
Jei kaimietis atvažiuoja į Vilnių - jis automatiškai netampa Vilniečiu, (kad ir kaip jam to norėtūsi) pradėkim nuo to:)
Shinigami 2015-11-05 18:27
Kaimietis iš Vilniaus nuvažiavęs į Londona, netampa londoniečių. Su važiavimo kultūra Lietuvoje tikrai blogai. Pro žiedinę sankryža man tenka pravažiuoti 10 kartu per savaitę (į darba ir iš darbo) ir bent karta per savaitę matau kaip lengvasis automobilis važiuoja kelio juosta sukimui į dešinę, bet iš jos nesuka į dešinę o važiuoja į žiedą. Taip maišydamas eismui ir užlįsdamas kitiems prie nosį. Kurie laukia įvažiavimo į žiedą reikiamoje eismo juostoje. Arba kitaip sakant žiedinėje sankryžoje arba prie jos per savaitę būnu po 3 min. Ir per tas 3 min. bent vienas vairuotojas lenda į žiedą ne iš tos juostos. Tai kiek tokių lendančių būna per savaitę?
Jomajo 2015-11-06 01:30
pravaziuoju desimtis ziedu kiekviena diena, svarbu, kad butu aiskiai nurodytos eismo kryptys tiek zenkluose, tiek kelio zymejime, o tamsiu paros metu, didesniuose zieduose, galima sudeti sviestukus asfalte, kurie isijungus zaliai sviesai, nurodo krypti is kurios juostos i kuri isvaziavima pateksi.
daniel.masiulis 2015-11-06 03:12
Truputi juokinga skaityti "Dviem eilėmis eismas judėjo greičiau nei trimis." Suprantu, kad juosta autobusams ir kai be reikalo nelenda niekas kai pasibaigia autobuso juosta tai greičiau juda dvi juostos. Bet ta logika, Dvi eilės geriau nei trys Nežinau net ką pridurti, Gal kamščiai sumažėtų 1/3? Akivaizdžiai gyvenam tais laikais, kai taip nemąstoma.
kestutisz 2015-11-06 08:19
Jei matuos kaip priklauso - 3 prieš 2, kai visi gali važiuoti visomis, rezultatas netiks propagandai. O stovint ir gąsdinant ar net stabdant "pažeidėjus", pastariesiem bandant bet kokiom priemonėm dingt iš tos juostos eismas aišku stoja ir rezultatas pritempiamas iki reikiamo. Pastatyk šalikelėj "superkame automobilius" tipo "reklamą" išdažyta baltai-žaliai ir eismas jau savaime pristos.
Creatium 2015-11-06 12:56
Priklauso nuo situacijos. Jeigu 3 juostų kelias galiausiai sueina į 2 juostas, tai nieko nuostabaus, jog 2 juostos pradžioje yra geriau, negu 3. Nes taip būtų užtikrinamas pastovus srauto tekėjimas be jokių persirikiavimų. Todėl tikrai gaila, kad šiais laikais tingite mąstyti. Jo nebūtų, tai nebūtų ir tokių pranešimų, kaip tamstos.
SPeed_FANat1c 2015-11-06 21:40
patys troleibusai pastoviai taip daro. As taip irgi nesupratau kaip per juos vaziuot, bet dazniausiai vaziuoju antra juosta. Bet siaip visai logiskai paasikino kazkada per power hit radio: ziedas yra tas pats kaip gatve ir ten galioja tos pacios taisykles. Tad jei ivaziuoji i ta juosta kur tik i desine galima sukt, tai tu gali nesukt - tu kaip ir gatveje gali persirikiuoti i kairesne juosta. Nes juk linija brukscniuota, ne istisine. Ka ir daro troleibusai. Viena beda su jais yra kad jie nenori praleist pries persirikiuodami masinu - tipo as didesnis, man pirmenybe. Noretusi parodyt jiems vieta, bet gaila masinos. As tikiuos ner tokios taisykles kad jie belekur gali perisrikiuot nepraleisdami masinu, bet kai mokiaus tokios nepastebau.