Belgai parodė kaip dera pilietiškumas su išradingumu: vietoj kalbų apie policiją - kačių paradas  (0)

Kai Belgijos policija paprašė socialinių tinklų vartotojų neskelbti jokios informacijos apie sekmadienį vykdytus antiteroristinius reidus, pareigūnai galėjo tikėtis kandaus internautų atsakymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto žmonės mandagiai pakluso, o galiausiai šis reikalas pakrypo siurrealistiška linkme, kai tūkstančiai žmonių pradėjo skelbti „Twitter“ žinutes su savo auginamų kačių nuotraukomis ir žyma #BrusselsLockdown (Briuselio uždarymas).

Visa tai prasidėjo, kai gynybos ministras Stevenas Vandeputas savo „Twitter“ paskyroje parašė: „Policija prašo gyventojų nepranešinėti apie jos veiksmus socialiniuose tinkluose; prašom palaikyti ir gerbti #BrusselsLockdown.“

Nusivylę ir susirūpinę, kad sostinėje jau antrą dieną iš eilės paskelbta aukščiausio lygio saugumo parengtis, tarnyboms suintensyvinus svarbaus įtariamo Paryžiaus atakų dalyvio paieškas, „Twitter“ vartotojai Belgijoje atsakė neįprastai.

Užuot skelbę nuotraukas, vaizduojančias policijos operacijas arba jas aprašinėję, internautai skelbė savo kačių nuotraukas.

„Manau, per vieną valandą pamačiau daugiau #lolcats (juokingų kačių) nuotraukų negu esu matęs per visą gyvenimą“, – pastebėjo socialinių tinklų ekspertas Mateuszas Kukulka, naudojantis paskyra @Mateusz.

Jis sakė manantis, kad pirmasis, kuriam šovė ši mintis, buvo Olandijos televizijos NOS operatorius Hugo Janssenas (Hugas Jansenas, @Hoguhugo), kuris parašė: „Užuot rašęs žinutes apie policijos veiksmus Briuselyje, įkeliu mūsų katino Mozarto nuotrauką“.

Daugybė kitų žmonių pasigavo šią idėją, o kai kuriose jų paskelbtose nuotraukose matomos katės, kurios atrodo įtartinos arba išsigandusios.

Kiti Belgijoje, garsėjančioje kaip siurrealizmo grando Rene Magritte`o tėvynė, žengė dar toliau: „Twitter“ vartotojas @jaycelight paskelbė nuotrauką, vaizduojančią du šturmo karius iš filmo „Žvaigždžių kariai“ (Star Wars), sėdinčius ant katinų pavidalo skraidyklių.

Prie šios akcijos dėjosi vis daugiau internautų, o netrukus jie sulaukė tarptautinio palaikymo:

„Absoliučiai įsimylėjusi žymą #BrusselsLockdown! Nuostabu. Belgija yra stulbinama. <3“, – rašė „Twitter“ vartotoja @SvenjaLiv iš Airijos.

Vėliau Belgijos pareigūnai padėkojo interneto bendruomenei.

„Federalinė prokuratūra ir policijos tarnybos turi padėkoti žiniasklaidai ir socialinių tinklų vartotojams, kurie atsižvelgė į tebevykstančios operacijos poreikius“, – generalinės prokuratūros atstovas Ericas van der Syptas sakė per spaudos konferenciją, paskelbęs, kad pareigūnai suėmė 16 asmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (0)