„Apple“ naujiena – OLED ekranas su integruotu pirštų atspaudų skaitytuvu  (5)

„Apple“ inžinieriai sukūrė technologiją, kuri pirštų atspaudų skaitytuvą leis integruoti į prietaisų ekranus. JAV patentų ir prekės ženklų biuras atitinkamą bendrovės prašymą priėmė lapkričio 19 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjį „Business Korea“ pranešė, kad „Apple“ dėl detalių tiekimo derasi su vienu iš pasaulyje pirmaujančių organinių šviesos diodų gamintojų.

Patento paraiška Nr. 20150331508, pavadinimu „Silicio OLED monitorius su integruotu sensoriniu ekranu“, paduota 2014 metų gegužės mėnesį ir šiuo metu ji iš dalies jau patvirtina.

Dokumente aprašoma matrica bus ant silicio pagrindo. Ši technologija apjungia šiuolaikinį jutiklinį OLED ekraną ir pirštų atspaudų skaitytuvą.

Novatoriškas ekranas sudarytas ir tranzistorių masyvo, kelių metalizacijos sluoksnių, jutiklių ir papildomų komponentų: spalvų filtrų, OLED sluoksnių, apsaugos nuo elektrostatinės iškrovos, foto diodų ir detektoriaus, kuris registruoja spinduliuotę infraraudonojoje srityje.

 

 

Kūrėjai išradimą ketina naudoti išmaniuosiuose telefonuose ir, galbūt, planšetėse vaizdinės informacijos rodymui, taip pat jutiklinei ir daktiloskopinei įvesčiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(6)
(0)
(6)

Komentarai (5)