Pirmieji veiksmai: „Anonymous“ paviešino asmeninius įtariamų „Islamo valstybės“ narių duomenis (Video)  (0)

Programišiai „Anonymous“ po viešai paskelbto karo „Islamo valstybei“ ėmė viešinti asmeninius duomenis apie, kaip įtariama, su „Islamo valstybe“ susijusius ekstremistus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aktyvistai renka sąrašus apie ekstremistų „Twitter“ paskyras ir internetinius tinklalapius, kad jie būtų uždaryti. „The Independent“ žurnalistai teigia pastebėję įrašų, kuriuose įvardijami asmeniniai su teroristų verbavimu neva susijusio asmens duomenys, įskaitant jo gyvenamąją vietą.

Su „Anonymous“ grupe susijusiose paskyrose teigiama, kad iš interneto pašalinta daugiau nei 5500 „Islamo valstybės“ propagandos kanalų.

Tiesa, „Anonymous“ paviešinta informacija apie įtariamus teroristus kol kas nėra patvirtinta. Programišių grupė jau anksčiau buvo neteisingai identifikavusi ekstremistus ir juos paskelbė esant „Al Quaeda“ nariais.

Po išpuolių Paryžiuje „Anonymous“ teigė surengsianti didžiausią operaciją prieš „Islamo valstybės“ teroristus. Vėliau su „Islamo valstybe“ susijusiose paskyrose buvo išplatintas ir teroristų atsakymas programišiams, kuriame „Islamo valstybės“ šalininkai mokomi, kaip apsisaugoti nuo „Anonymous“ kibernetinių atakų.

„Anonymous“ karą „Islamo valstybei“ paskelbė po „Charlie Hebdo“ atakų Paryžiuje. Jie uždarinėjo ekstremistų tinklalapius ir „Twitter“ pranešdavo apie ekstremistų paskyras, kad šios būtų uždarytos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(47)
(8)
(39)

Komentarai (0)