Fantastinio filmo vertas projektas: amžinas gyvenimas dirbtinio intelekto pagalba  (5)

Amžinas gyvenimas? Pasak kompanijos „Humai“, tai bus įmanoma jau 2045 metais, kai žmonėms gyvenimą grąžins dirbtinis intelektas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Los Andžele įsikūrusi „Humai“ robotų technikos kompanija specializuojasi žmogaus gyvenimo pratęsimo paieškose, naudojant dirbtinį intelektą. Kompanija paskelbė, kad pagrindinė jos misija –prikelti mirusius, jų prisiminimus išsaugant dirbtinio intelekto pagalba.

„Humai“ neskuba dalintis detalėmis apie fantastinį filmą primenantį projektą. Tačiau pabrėžia, kad jų darbo specifika grindžiama dirbtinio intelekto ir nano technologijos panaudojimu, kai žmogaus šnekamasis kalbos stilius, elgesio modelis, mąstymo procesai ir informacija apie kūno funkcionavimą bus perkelti į atmintinę.

Kompanijos įkūrėjas ir generalinis direktorius Josh Bocanegra leidiniui „PopSci“ teigė, kad tikisi, jog tokiu būdu prikelti pirmąjį žmogų pavyks jau per artimiausius trisdešimt metų. J. Bocanegra taip pat užsiminė apie krionikos technologiją ir būtinybę išsaugoti žmogaus smegenys iki tol, kol dirbtinis kūnas bus pasirengęs mirusiojo prikėlimui.

Kalbėdamas su IEET kompanijos įkūrėjas įvardijo, jog dirbtinis intelektas, leidžiantis prikelti mirusius taps geresne alternatyva bendravimui su tais, kurie išėjo, nes jie tiesiog niekada nedings iš mūsų gyvenimo. Su mirusiais bet kada bus galima susisiekti.

Vis dėlto, kol kas sunku nuspėti ar kontroversiškas projektas bus įgyvendintas ir kokios bus jo pasekmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(15)
(16)
(-1)

Komentarai (5)